reclama autocenter

c saeculare

Școala de vară organizată de ”Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare” va funcționa și în luna august, dacă vremea o va permite, deoarece activitatea se desfășoară în aer liber. Cu toate că inițial aceasta fusese deschisă doar pentru perioada în care s-au desfășurat Zilele Orașului Piatra Neamț, organizatorii au decis caprelungească durata cursurile datorită numărului tot mai mare de cursanți.
Foarte mulți copii, dar și persoane mature se  pot  se înscrie la cursuri de pictură, olărit, creații hand made și meșteșuguri, : ”Avem acum în jur de 50 de cursanți, majoritatea copii dar sunt și adulți înscriși de exemplu la cursul de pictură, ținut de preofesorul Arcadie Răileanu. Copiii sunt cei mai încântați de cursurile de olărit, și dacă vor fi cereri prelungim funcționarea acestei școli până în luna august, cu condiția ca și vremea să fie bună pentru că această școală își desfășoară activitatea la Stâna de Vară din Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț. De asemena,  la sfarșitul fiecărei serii de cursuri, copiii primesc diplome de participare, în cadru festiv, iar lucărilor lor sunt expuse în cadrul unor mici expoziții”, a declarat Carmen Năstase, director al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare.
Tot în cadrul Școlii de Vară, centrul pentru Cultură și Artă Carmen Saeculare organizează cursuri de dansuri populare, gratuite, și cursuri de canto popular, pian și chitară, unde există o taxă de 50 de lei.  Urmează ca în luna august, în mai multe localității din județ, centrul să organizeze tradiționalul Festival Internațional de Folclor.
I.C.

Articolul precedentDumitru D. Bostan, din nou pe simeze
Articolul următorIdei de dezvoltare regională: Șeful CJ și primarul stabilesc singuri câți angajați să aibă