pietricica turism

A patra ediţie a manifestării “Şcoala Curioşilor” va avea loc, în perioada 8-13 iulie, la Palatul Copiilor din Piatra Neamţ. Evenimentul este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România. Manifestarea se adresează elevilor din clasele IV-VII.

Manifestarea “este o școală de vară, care se adresează elevilor din clasele IV-VII, interesați de științe. Aceasta își propune să aducă în atenția elevilor subiecte științifice diverse, care vor fi prezentate de studenți, cercetători și oameni pasionați de știință dornici să împărtășească din cunoștințele lor. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România, și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro”, precizează organizatorii.

“Școala Curioșilor” 2019 va oferi copiilor participanți activități precum prezentări, ateliere interactive și proiecții de filme documentare cu tematici din biologie, ecologie, chimie, matematică, geografie, astronomie și paleoantropologie:

  •  Biologie –Activitățile au ca scop înțelegerea impactului negativ dar și a impactului pozitiv pe care bacteriile le au în viața noastră. De asemenea, participanții vor afla care este diferența dintre bacterii și viruși, și de ce e important să luăm antibiotice doar la recomandarea medicului!
  • Ecologie – Despreapa în natură în cele patru anotimpuri și realizarea unui copac al anotimpurilor.
  • Chimie – Din ce sunt compuse moleculele și cum se formează ele. Totodată, elevii vor lua parte la o serie de experimente.
  • Paleoantropologie – Povești despre lumea strămoșilor noștri timpurii. Participanții vor afla care erau îndeletnicirile lor de zi cu zi și pericolele pe care trebuiau să le înfrunte pentru a supraviețui, în ce fel s-au adaptat și cum a ajuns acest lung proces să modeleze specia umană de astăzi.
  • Matematică –Aplicații ale matematicii în viața de zi cu zi, dar și despre legătura dintre matematică și astronomie.
  • Geografie –Activitățile vor avea ca scop investigarea schimbărilor climatice și înțelegerea fenomenelor de încălzire globală și creșterea nivelului marin. În plus, participanții vor afla cum anume studiază cercetătorii aceste fenomene folosind date satelitare.
  • Astronomie – Prezentări despre constelații și despre Lună. Iar dacă vremea va fi favorabilă vom putea observa cerul și Soarele prin telescop, și vom experimenta astrofotografia.

La “Şcoala Curioşilor” sunt 60 de locuri disponibile, din care 15 sunt alocate pentru copii din categorii defavorizate. Participarea este gratuită, cu condiția ca elevii înscriși să participe la toate activitățile. Înscrierile se fac AICI, până la ocuparea locurilor disponibile. (M.C.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.