0:00

„Şcoala Altfel”: Eco juniorii anului 2014, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”,  Asociația „DRUMEȚII MONTANE” s-a implicat activ în educația non-formală a elevilor, prin organizarea în parteneriat cu 12 școli din întreaga țară a proiectului „ECO JUNIOR – 2014”.

Scopul proiectului a constat în educarea ecologică a elevilor, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative. Cei peste 1.300 de elevi care au  participat la acțiunile  desfășurate în cadrul proiectului, au răspuns cu entuziasm. Interacțiunea reprezentanțiilor Asociației “Drumeții Montane” cu elevii din clasale primare si gimnaziale s-a dovedit a fi cea mai eficientă acțiune de pormovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos. Activitățile desfășurate în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!” au constat în videoproiecții, realizarea/prezentarea unor afișe și pancarte cu mesaje ecologice, igienizări, realizări de reviste cu tematică ecologică, dar și jocuri desfășurate în aer liber: orientare – sportul pădurii, întrecerea omizilor, ghiceşte jucătorul,  instalare tabără de corturi. La finalul acțiunilor a fost organizată festivitatea de premiere a participanților și acordarea diplomelor .

În cadrul proiectului „ECO JUNIOR – 2014”, Asociația „DRUMEȚII MONTANE” a avut ca parteneri următoarele școli: Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi”  Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Baia Mare, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Piteşti, Liceul Teoretic ”George Moroianu” Săcele, Școala Gimnazială Drăgănești de Vede, Colegiul Tehnic “A. Saligny” Roșiorii de Vede, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Turnu Măgurele, Colegiul Economic „Hermes” Petroşani, Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” Nr. 13 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu,  Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, Şcoala Gimnazială Costeştii din Vale. Asociația “Drumeții Montane” este susținută în prezent de către: Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, Vitalis Group, Auro Media, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Mobila Dalin, Belkin, Apollomod Distribution, Braduț Associated, DexterHost, Radio Enigma Romania, Parcul National Retezat, Regia Naţionala a Pădurilor Romsilva și este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari,  de aceea suntem mereu în cautare de persoane pasionate de turism, sport și ecologie. (Z.C.H.)

Articolul precedentFrig, lapoviţă, ninsoare
Articolul următorClubul Eco-Turistic „Iacomi”: „Școala Altfel” la Izvoru Muntelui