Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu, a reluat procesul de mediere dintre angajații Neamț Turism și conducerea societății. Așa cum a promis în urmă cu câteva zile, toți salariații societății tutelate de CJ și managerul s-au prezentat vineri la discuții comune pentru clarificarea problemelor ridicate de ambele părți. Urmează ca în după această întâlnire vicepreședintele CJ, Dan Manoliu, să scrie un raport pe care să-l prezinte președintelui Culiță Tărâță.
”Am avut discuții comune și un dialog pentru a vedea care sunt problemele ridicate atât de cei nouă salariați, cât și de managerul Mădălina Ciubotaru. Situația trebuie clarificată, iar în urma acestor discuții tensiunile din interiorul SC Neamț Turism au dispărut. Urmează să vedem ce se întâmplă după ce voi scrie un raport pe care îl voi prezenta și președintelui Consiliului Județean, Culiță Tărâță. Dumnealui va decide ce se va întâmpla în continuare. Nu știu în ce condiții salariații își vor primi salariile restante, acest subiect nu mai depinde de mine. Tot domnul președinte va hotărî ce se întâmplă și din acest punct de vedere”, a declarat Dan Manoliu.
Neamț Turism are pierderi și datorii încă de la înființare. Conform ultimului bilanț, întocmit la sfârșitul lunii iunie, societatea avea venituri de 23.128 de lei și cheltuieli ce însumau 114.336 lei, la o cifră de afaceri de doar 23.126 de lei. Tot datele din bilanțul lunii iunie arată că datoriile se ridicau atunci la 179.012 lei.
La începutul acestei luni, mai mulți angajați ai societății au sesizat CJ Neamț cu privire la situația în care aceștia se aflau din cauza faptului că nu și-au mai primit salariile de câteva luni bune. Totodată personalul Neamț Turism a acuzat managerul societății de lipsa de comunicare. Ulterior, contabilul și managerul Mădălina Ciubotaru s-au prezentat la CJ cu situația financiară a societății și au prezentat conducerii puncte de vedere scrise, cu privire la modul cum funcționează Neamț Turism și la relațiile contractuale și de muncă pe care le au cu salariații. (I. CĂLIN)