0:00

ACTUALIZARE Scandalul dezinfectanţilor, noi „neconformităţi”?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Spre orele serii, Ministerul Sănătăţii (MS) a mai publicat un comunicat de presă referitor la scandalul substanţelor dezinfectante.

Din acesta se poate deduce că „unităţi sanitare” din Neamţ (neprecizate) s-ar putea confrunta cu „neconformităţi”, chiar dacă dezinfectanţii provin din alte surse decât HexiPharma.

Comunicatul: Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei situaţiei existente, a elaborat un plan de măsuri şi a decis ca primă etapă, în acest sens, extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare cu paturi. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare. Până în acest moment au fost prelevate 133 de teste de sanitaţie din alte produse biocide utilizate de unităţile sanitare din 6 judeţe (Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme. Rezultatele complete vor fi făcute publice şi transmise tuturor factorilor de  decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun. Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătăţii care îşi propune totodată o serie măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiţii şi instruirea personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic si control al infectiilor nosocomiale”.

Ca şi în cazul precedent, MS nu face publice rezultate concrete, fiind probabil necesare noi proteste ale cetăţenilor, în zilele următoare, pentru ca acest lucru să se întâmple. (M.C.)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: “Pentru informarea cetăţenilor” (mai corect la presiunea acestora, proteste fiind anunţate în toată ţară!), Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General, a făcut publică lista unităţilor sanitare “în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară”, anunţă MS pe site-ul propriu.

“Totodată, precizăm faptul că, pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, potrivit aceluiaşi comunicat.

În Regiunea de Dezvoltare (?) Nord-Est, pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii sunt 10 spitale: două din judeţul Bacău (Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi Spitalul Municipal de Urgență Moinești), două din judeţul Iaşi (Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași şi Spitalul clinic de psihiatrie “Socola” Iaşi), unul din judeţul Neamţ (Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ) şi cinci (!!!!) din judeţul Suceava (Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalul Municipal Rădăuți, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Municipal Fălticeni). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPNL va face campanie electorală ”corectă, civilizată, bazată pe proiecte concrete”
Articolul următorFC Ceahlăul riscă să piardă cu Baloteşti la „masa verde”!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb: care o fi mai tare …o infectie „NOSOCOMIALA” ? sau plata parcarii in zona de domiciliu ??? Nosocomiala asta , a iesit in decor de curand si multa lume se minuneaza de existenta ei si se intreaba cine o mentine in viata?. In comparatie cu „infectia nosocomiala” , taxa de parcare la domiciliu, este mai la vedere, este o sursa de venit pentru unii si un motiv de discordie pentru marea majoritate a beneficiarilor: Vii acasa, gasesti locul ocupat..ce faci???… te invarti in zona, cauti un cos de gunoi, un colt nemarcat, si asta daca nu vrei sa transferi problema ta, altuia, care s-ar putea sa cheme echipa cu caracatite de blocat roti si trebuie sa dai 50 de lei pentru deblocare. Nu gasesti nimic „nemarcat” asa ca te intorci si astepti ( sau blochezi intrusul ) in asa fel incat sa simpta si el ceva din ce simti tu, sa nu poata pleca decat in prezenta ta si sa afle cine plateste taxa pe acel loc, pe care el la ocupat abuziv??? Am vazut caz in care proprietarul si-a gasit locul ocupat si a parcat langa ca era liber. Cand a revenit sa-si mute masina pe „proprietate” a gasit-o cu roata stanga fata, imbratisata de bratele „caracatitei” si a trebuit sa plateasca pentru eliberare!!! Ma intreb ce putem face pentru a elimina aceste neajunsuri? In mod sigur, imnului national inca nu-i putem schimba textul, mai avem multe de invatat!!
    Tare mi-ar place, ca atunci cand ajung in zona de domiciliu cu masina, sa pot parca unde este un loc liber si frumos marcat (pe banii contribuabililor) si dupa o zi de 11 sau mai multe ore de munca, sa ma ocup de timpul meu liber , asa cum aleg eu, nu stresat de „CARACATITA”.

Comentariile sunt închise.