Scandal între businessmeni la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Ovidiu Bârsan, frate de consilier local, a construit un glazvand, care obturează vizibilitatea la magazinul vecinului, Vasile Ursu

* Bârsan a fost somat şi de primărie, întrucât a construit glazvandul fără autorizaţie

O banală terasă face obiectul unui scandal între doi afaceriști din Târgu Neamț. Vasile Ursu, proprietarul mai multor magazine de mobilă, îl acuză pe Ovidiu Bârsan, proprietarul unei terase cunoscută sub numele de „Rotisor”, care se învecinează cu magazinul său, că și-a ridicat un glasvand la terasă care-i obturează vizibilitatea la magazinul său de mobilă. Ursu îl mai acuză pe vecin că împiedică și accesul pietonilor pe trotuar din cauza îngustării spațiului, în urma extinderii terasei. „De două luni de zile umblu pe drumuri, pe la primărie, prin audiențe la subprefect, primar și city-manager, cât și la ECO. Dar nimic. Primăria a făcut sesizări celor de la ECO, dar ei nici acum nu au venit aici. Doresc să existe spațiu pentru circulația pietonilor și să se elimine glazvandul acela, care îmi afectează vizibilitatea la magazinul meu, clienții neputând observa din depărtare că aici este un magazin de mobilă, din cauza acestei terase, care s-a extins fără nicio autorizație de construcție. Am încercat să vorbesc cu domnul Bârsan, însă el mi-a spus să ies și eu cu ceva în fața magazinului meu, că oricum primăria nu-mi va face nimic. Așa că am să ies și eu, să nu mai aibă oamenii pe unde să mai circule pe trotuar”, s-a plâns Vasile Ursu, proprietarul afectat. Cele două spații comerciale se află pe bd. Ștefan cel Mare, iar glazvandul aplicat în partea de nord a terasei afectează vizibilitatea spațiului comercial în care se află magazinul de mobilă, așa cum bine se vede și din fotografii.

Frate de consilier local

 Trebuie specificat că montarea glazvandului s-a realizat fără nicio autorizație de construcție. În acest sens Primăria Târgu Neamț a trimis o somație către Ovidiu Bârsan încă din 16.07.2013, căruia i se solicita ca, în cel mai scurt timp, să desființeze glazvandul din partea de nord a terasei construită fără autorizație. Tot Primăria Târgu Neamț l-a înștiințat și pe Ovidiu Bârsan, fratele consilierului local PSD, Valeriu Bârsan, prin adresă nr. 10405 din 05.06.2013, în care i se solicita să se prezinte la Serviciul de Urbanism pentru încheierea contractelor de închiriere pentru suprafețele ocupate de terase. „Primăria orașului Târgu Neamț prin reprezentanții săi legali, revine la adresa nr. 6731/25.05.2013, prin care vă invităm să vă prezentați la sediul primăriei, Serviciul UAT, camera 27, pentru încheierea Contractelor de Închiriere pentru suprafețele ocupate de terase. Nu v-ați prezentat și ați mai construit în plus și un glasvand în partea de nord a terasei. Vă somăm ca în termen de 5 zile de la primirea prezentei să desființați glasvandul și să vă prezentați la sediul primăriei pentru intrarea în legalitate. În caz contrar vom fi nevoiți să eliberăm noi terenul public ocupat abuziv, d-stră revenindu-vă sarcina de a achita contravaloarea lucrărilor”, se arată în Somația trimisă de Primăria Târgu Neamț lui Ovidiu Bârsan.

Ursu: „Dau foc la terasă”

Vasile Ursu este foarte revoltat de nepăsarea celor în drept să rezolve problema și amenință că-și va face singur dreptate. „Dacă problema nu se va rezolva pe cale legală, o voi rezolva eu personal. Dau foc la glasvand și gata. Nu mai pot. Am să merg și la Poliție să fac plângere la comandant”, a amenințat Ursu.

Cei de la Primăria Târgu Neamț, prin vocea city-managerului Vasile Apopei, a declarat că s-a trimis o altă somație, iar dacă nici de această dată Ovidiu Bârsan nu va intra în legalitate, se va trece la demolarea terasei. „Noi am fost luni la fața locului și am dat jos partea de sus a glasvandului. Am trimis somație domnului Bârsan să intre în legalitate, iar în caz contrar, dacă în timp de două săptămâni nu va binevoi să ne ia în serios, vom demola terasa. Nu avem ce face, trebuie să respectăm legea”, a precizat Vasile Apopei, city-managerul de Târgu Neamț.

Ovidiu Bârsan Ovidiu nu a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere.

 Scandal între businessmeni la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentIţe încâlcite la social-democratele din Roman
Articolul următor23 august 1944 – Ion Antonescu: Însemnări din celulă