0:00

SC Bacău – FC Ceahlăul 1-5 (0-0, 1-1), ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Galop” de jumătate de oră, printre “jaloanele” Bacăului

Partida din 16-imile Cupei României, dintre două mari rivale în deceniul trecut, a sfârșit cu acuzele celor 500 de spectatori că meciul ar fi fost ”aranjat”. Printre puținii spectatorii de pe stadionul ”Letea” s-a aflat și primarul Gheorghe Ștefan însoțit de Dan Misăilă, patronul GES. Înaintea jocului de la Bacău, clubul pietrean a luat act de protestul jucătorilor aflați în grevă japoneză pentru neachitarea restanțelor financiare și a deblocat o parte din bani, plus salariile la zi ale fotbaliștilor. Inexplicabil, în ultimele 10 minute, când gazdele trebuiau să apere avantajul de 1-0 și toată lumea se aștepta ca nimeni să nu facă rabat de la efort, Bacăul n-a mai jucat nimic, Ceahlăul a egalat în prelungirile timpului regulamentar și a mai marcat de patru ori în prelungiri, printre jucătorii adverși, deveniți, dintr-o dată, ”jaloane”. În ciuda zvonurilor de-acum obișnuite de blat cel mai probabil a fost vorba despre condiția fizică precară a băcăoanilor și diferența de valoare care iese în evidență pe acest fond.

SC Bacău – FC Ceahlăul 1-5 (0-0, 1-1), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Declarații ”războinice”

Bacăul a început curajos meciul, odată cu declarațiile lui Cristi Popovici, cel care l-a înlocuit exact înaintea acestui joc pe Viorel Tănase pe banca tehnică a gazdelor.

”Nu ştiu ce se întâmplă la Piatra, dar eu cred că echipele din Liga 1 tratează serios partidele din această fază a Cupei, pentru că le crează un disconfort să piardă cu o echipă de ligă inferioară. În fotbal victoriile aduc victorii şi încredere, iar eu nu cred că ei vor veni cu gândul la următoarea etapă din campionat. Pe hârtie Ceahlăul este favorită, dar Cupa României este frumoasă prin faptul că se produc surprize, apar calificări chiar ale echipelor de Liga a III-a. Noi sperăm să facem o figură frumoasă. Eu aş dori ca fiecare dintre ei să se considere un lider atunci când intră pe teren, indiferent dacă este rezervă sau titular. Asta îţi dă mentalitatea de a vrea mai mult întotdeauna şi gândiţi-vă cum ar fi ca toţi jucătorii să încerce să tragă echipa după ei. Liderul e mai greu de ales, eu pot să aleg doar căpitanul, însă liderul trebuie să iasă la suprafaţă. Dacă un jucător nu iese mai faţă, acest lucru se datorează şi faptului că nu este un jucător care să aibă o valoare mult peste a celorlalţi sau cu o experienţă mult peste a celorlalţi”, a declarat Popovici la instalarea în funcție.

SC Bacău – FC Ceahlăul 1-5 (0-0, 1-1), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Curiliuc, în postură de atacant, avea să-și asume responsabilitatea de a fi lider în teren, chiar în minutul 2, atunci când, lansat de Tudor, a scăpat singur cu Calancea, dar a greșit ținta. Tot Curiliuc a mai ratat o dată, în minutul 23, după o recuperare în jumătatea Ceahlăului, urmată de un sprint către buturile Ceahlăului și un șut parat de Calancea.

Egalarea văzută prin gardul de protecţie

A urmat repriza secundă în care Popovici a făcut o mutare inspirată, trimițându-l în teren pe Ungureanu, în locul lui Predoiu. Centrarea acestuia a fost la originea deschiderii scorului, în minutul 68. Căinari a preluat, a driblat scurt și a șutat imparabil la colțul lung: 1-0. Hurdubei putea să închidă conturile în favoarea Bacăului, dar a șutat puțin peste poartă, la centrarea bună a lui Vraciu, din minutul 74. Până prin minutul 80, Bacăul a presat jucătorii Ceahlăului, obligându-i să joace cu mingi lungi și să greșească deseori angajamentul în adâncime. Inexplicabil, Bacăul a făcut pasul înapoi, iar Florin Marin l-a înlocuit pe Ștefănescu, trimițându-l în ”pole-position” pe Pavel. La prima atingere de balon, atacantul pietrean a avut prima ocazie, trimițând cu capul, balonul, de puțin alături de poartă. Apoi, intervenția lui Sascău, la același Pavel, a menținut intact avantajul gazdelor. În minutele de prelungire, însă, când primarul Gheorghe Ștefan se îndrepta spre ieșirea din stadion, a văzut prin gardul de protecție golul lui Marc, la ultima fază a jocului. Onciu i-a pasat lui Marc în adâncime, iar momentul de ”uluială” al apărării gazdelor a fost taxat prompt de fundașul Ceahlăului, cu un șut imparabil de la 12 metri de poartă: scor 1-1. ”Mă duceam să-i spun antrenorului să-i bage în cantonament după meci şi să-i muncească. Bacăul a fost clar echipa mai bună până la golul nostru egalizator”, a spus edilul din Piatra Neamţ spectatorilor care-l acuzau că s-a deplasat la Bacău pentru a ”tranșa” jocul în favoarea Ceahlăului.

SC Bacău – FC Ceahlăul 1-5 (0-0, 1-1), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prelungiri mai interesante în tribună

Prelungirile au fost un galop de sănătate pentru elevii lui Florin Marin, care au marcat printre ”jaloanele” Bacăului când au vrut și cum au vrut. În tot acest timp, Gheorghe Ștefan s-a întors printre spectatori și a stat de vorbă cu o parte din suporterii băcăuani. A ”parat” fiecare acuză cu dibăcie, a vorbit frumos, civilizat, ca pe vremea când apărea la televizor și era acuzat că ar fi participat la meciuri ”strategice”. În teren,în schimb, a fost plictiseală maximă. Chiar în startul prelungirilor, Bacăul a rezolvat ”necunoscuta” echipei calificate în optimi. Lozneanu i-a pasat slab lui Petrariu, atacantul Pavel a interceptat balonul, a pătruns nestingherit în careu și a marcat: 1-2. A urmat, apoi hattrick-ul lui Doru Popadiuc, internaționalul de tineret al României profitând la maxim de ”invitațiile” gadelor de a-și trece numele pe lista marcatorilor. În minutul 99, jucătorii lui Popovici s-au umplut de penibil când au pierdut prea ușor o minge în jumătatea adversă, Pavel a scăpat, alături de Popadiuc, de marcaj, ultimul marcând în hototele de râs ale asistenței, după ce a driblat portarul: 1-3. Patru minute mai târziu, scorul a luat proporții. Sascău i-a pasat lui Popadiuc, în interiorul careului (!), deși mijlocașul Ceahlăului nu purta aceeași culoare, roșie, la echipament, ca băcăuanul, iar acesta n-a ezitat să marcheze pentru 1-4. ”Recitalul” pietrenilor s-a încheiat cu un călcâi al lui Cârjan, pentru același Popadiuc, care a înscris cu un șut puternic, pentru o victorie, cu 5-1, pe care niciun suporter înflăcărat al pietrenilor n-ar fi avut curaj să parieze prin minutul 70.

Mihai STOIAN

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Adăscăliței, Sascău – Căinari, Taban, Claudiu Tudor (72 – Vraciu), Hurdubei – Curiliuc (64 – B. Rusu), Predoiu (54 – B. Ungureanu). Antrenor: Cristi Popovici.
Ceahlăul: Calancea – Țepes, Marc, Ichim, Cazan – Popadiuc, Clonin (60 – Tabacariu), Onciu, Chitoșcă (71 – Margină) – Ștefanescu (75 – Pavel), Cârjan. Antrenor: Florin Marin.

Articolul precedentBradul Roznov s-a retras din campionat
Articolul următorStrada Dărmănești şi apa… Sfintei Joi

3 COMENTARII

 1. vom avea viata grea in viitor fara Achim la mijloc.
  de asta ne-a si dominat o echipa ca CS Bacau, pentru ca nu am tinut de minge.
  cu Onciu nici o sansa sa iti creezi faze de atac.
  echipa va fi rupta in doua si nu vom avea posesie deloc.
  URGENT trebuie adus un mijlocas de creatie langa Clonin !!!!!!!!!!
  ce bun era acum Lucas Garcia pe pozitia lui Achim.
  l-am urmarit pe net la echipa din Finlanda si joaca bine mersi 90 minute, fiind cel mai bun de pe teren. bine si nivelul de acolo e de Liga 2 sau 3 la noi.

  cu Onciu la Medias o luam la 2,3 goluri 🙁 🙁 🙁

 2. Si cum a parat acuzele, ce argumente a avut, asta nu mai spuneti? Sa ne dam si noi seama daca ne mai lasam prostiti inca o data cum stimabilii concitadinii se tot lasa o data la 4 ani…..

 3. Galop pe naiba,s-a jucat la panarama,macar turul urmator sa jucati cu Steaua sau Dinamo,nu cu Iasiul sau Otelul.Sa vezi scor la Gaz Metan,3 sau 4-1.Nu mai prezentati nici o incredere avand in vedere ce se intampla zilele acestea la Club.

Comentariile sunt închise.