reclama autocenter

Daniel Tataru cu 11 m

Ședința de Consiliu Local de ieri a demonstrat că la Piatra Neamț rigoarea votului funcționează numai sub presiune de partid. Onoarea e din altă parte. Din câți consilieri locali s-au adunat, unul a stricat votul, iar unul s-a găsit – sub protecția anonimatului – să voteze împotriva acordării titlului de Cetățean de Onoare savantului Daniel Tătaru. Votul și felicitările s-au desfășurat înainte de parcurgerea restului ordinii de zi, ceea ce l-a scutit pe profesorul de la Universitatea Berkeley de la a fi martor la mizeriile locale.

Primarul Gheorghe Ștefan, mai emoționat ca în tinerețea postuniversitară când preda la Liceul de matematică-fizică „Petru Rareș”, l-a primit pe Daniel Tătaru în cabinetul său înaintea ședinței. Amintirile depănate împreună cu profesorul emerit Gheorghe Dumitreasa țin de patrimoniu. (V. COSMA)

Articolul precedentPolitici pentru atragerea medicilor cardiologi
Articolul următorPrefectul atins la integritate pe Facebook

1 COMENTARIU

 1. “Savantul de onoare” Tataru Daniel este creatia prof. Dumitreasa pentru ca acesta din urma sa-si cladeasca la acea vreme faima de cel mai tare din parcarea Liceului “Petru Rares”, cu toate ca in liceu erau si alti profesori de matematica cu metode de predare mult mai bune, dar care nu ieseau in fata cu tupeul lui Dumitreasa.
  Ca sa vorbim putin de moralitatea lui Dumitreasa trebuie amintit ca era in relatii de concubinaj cu secretara liceului din anii “80 pe numele ei Mintenas Danuta si pentru ca ii plac prospaturile in prezent traieste cu o fosta eleva de-a lui in varsta de 46 ani, pe care a ajutat-o sa ajunga profesoara de matematica la Scoala nr. 3.
  Dupa ce s-a perindat pe la Partidul lui Victor Surdu – Agrarian prin anii ’90, apoi pe la Taranisti, dupa cum batea vantul mai caldut, acum si-a descoprit veleitatile de mare PSD-ist si in loc sa-si vada de nepoti la varsta de 82 ani, strica aerul la Primaria Piatra-Neamt pentru cotizatia de sedinta .
  Ca sa revenim la savantul Tataru Daniel trebuie sa amintim ca acesta a intrat la Liceul Petru Rares cu nota 8 la matematica pentru ca a gresit rezolvarile subiectelor, nota mica la acea vreme pentru pretentiile liceului. Drept pedeapsa, in vacanta ce a urmat parintii
  l-au obligat sub indrumarea bunicii sale care era profesoara de matematica sa invete toata materia de matematica de clasa a-IX-a, asa incat atunci cand a inceput anul scolar in timp ce noi eram relaxati dupa vacanta, savantul a iesit in fata cu vastele sale cunostinte de matematica si pentru ca stia rezolvarile exercitiilor la impresionat pe Dumitreasa, care la impus in fata tuturor pe Tataru ca un geniu si a vazut posibilitatea de a obtine foloase de pe urma lui.
  Tataru a procedat la fel si in anii urmatori cand invata inainte materia si prin rezolvarile pe care le stia dadea impresia ca este un geniu in materie.
  Ca exemplu ca nu este asa, sta dovada preselectia pentru Olimpiada nationala de matematica din anul 1984 cand la testele pe judet a iesit pe primul loc un alt coleg de clasa Ivanov Neculai care intradevar era mult mai inteligent decat Tataru, dar posibilitatile materiale nu-i permiteau la acea vreme sa faca fata cerintelor lui Dumitreasa. Dumitreasa prin manevre de culise a schimbat fraudulos nota pentru Tataru si l-a scos pe locul unu pentru a avea acces la pregatirile pentru Olimpiada Internationala de la Helsinki.
  Vremurile s-au schimbat cand Tataru a ajuns la Facultatea de Matematica din Iasi, deoarece nu mai era in spatele sau Dumitreasa pentru ca sa-i schimbe notele si ca urmare a fost intrecut la Olimpiada “Traian Lalescu” de o colega de an.
  Pentru ca notele primite la facultate nu erau pe masura faimei create de Dumitreasa, eforturile intelectuale l-au bagat pe Tataru la Spitalul Socola din Iasi unde a stat internat un semestru pentru depresie.
  Si apropo de marile universitati din America la care preda Tataru. Lumea trebuie sa stie ca in SUA accesul in lumea academica este mult mai facila decat in Romania. Ca sa fii profesor la o universitate nu este o mare realizare. Poate preda orice absolvent cu studii superioare. Este o vorba pe acolo ca inainte sa fii somer ai fost profesor la universitate. Tataru nu este profesor la nici una din marile universitati americane.
  Ca sa completez, trebuie spus ca nici Tataru nu rupe gura targului cu caracterul sau. Cum era mentorul asa si progenitura.
  Se spune in targ ca odata Dumitreasa l-a rugat sa-i trimita o culegere de probleme, dar Tataru l-a refuzat transmitandu-i ca il costa prea mult.
  Am scris randurile de mai sus nu pentru ca ma roade invidia pentru Tataru, dar cineva trebuia sa prezinte adevarul despre cele doua personaje care au devenit amandoi cetateni de onoare
  atribuindu-si merite false in timp ce oameni intradevar de valoare stau in umbra unor astfel de profitori.
  Asa s-a scris istoria in Romania ultimilor ani!!!

Comments are closed.