Teodora Sava 1

Are 12 ani, este din Piatra Neamț, iubește muzica, îi place scena și s-a „lipit” de ea, începând cu anul 2010. A participat la spectacole de caritate alături de Mihai Trăistariu, Nico, Romeo Zaharia, a mers la nenumărate concursuri și festivaluri și nu s-a întors cu mâna goală. A reușit să obțină premii importante, printre care 28 de trofee și locuri I. Unul din cele mai importante premii pe care l-a obținut este locul al II-lea la emisiunea – concurs ”Next Star” – sezonul I – 2013. Acum este elevă a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț și se declară fericită pentru pasul pe care l-a făcut alegănd această școală.

„Mă simt minunat. Sunt într-un colectiv excepțional unde suntem uniți și ne respectăm. Mă bucur că pot face ceea ce-mi place, adică să cânt… mai mult. Unde am făcut clasele primare mai cântam prin pauze pentru că așa îmi venea, iar unii colegi nu mă lăsau să cânt. Aici cântă toată lumea. Și e muzică de bună calitate”, a spus Teodora.

Chipul ei râde fără oprire și poate că acesta a fost și unul din motivele pentru care palmaresul ei arată mai degrabă ca al unui interpret consacrat. Merge cu plăcere, cu încredere și cu aceeași dăruire la fiecare concurs. Nu contează că e național, internațional sau că este pus la bătaie nu știu ce premiu ochios.

„Nu mă gândesc la premii când merg la un concurs. Mă gândesc să transmit. Când văd scena uit de tot. Sunt eu și publicul cu care vorbesc. Nu este dată să văd scena și să nu am emoții”, a adăugat Teodora.

O întreb ce înseamnă pentru ea, după atâtea concursuri, emoția?

„Emoția este acel ceva pe care îl eliberezi pe scenă ca să-l transmiți publicului, să vorbești cu el. Nici măcar nu trebuie să-l convingi. Emoția nu trebuie să dispară niciodată când urci pe scenă”, a precizat Teodora.

Întotdeauna există un NEXT

Își aduce aminte că talentul a fost scos la iveală la grădinița unde a învățat și unde îndrumătoare i-au fost niște maici. Le întâlnește și acum și le mai mulțumește. Nu le-a uitat, cu nu a uitat să pomenească nici de profesorul Lucian Sitaru care a ajutat-o cu orele de canto, dar și cu sfaturi prețioase care au pus-o în valoare. În toată această ramă cei mai apropiați îi sunt părinții.

„Nu s-a pus niciodată problema să nu fiu susținută de părinți. Au făcut orice ca eu să merg în deplasări, să nu-mi lipsească nimic să nu existe niciun impediment atunci când vine vorba de ceva care mă face fericită. Și aici mă refer la muzică pentru că ea este cea care mă face să fiu fericită”, a adăugat Teodora.

Cântă când este bucuroasă, cântă când este tristă și cântă și atunci când nu-și dă seama.

„Cânt tot timpul. Nu am un anumit timp de pregătire. Uneori nici nu am prea mult timp ca să mă pregătesc. Spre exemplu, uneori mă înscriu și cu o zi înainte de concurs”, a mai adăugat copila de 12 ani.

Consideră că emisiunea „Next Star” a fost una din cele mai importante experiențe pe care nu are cum să o uite, dar nici celelalte nu sunt de lăsat în urmă deoarece, spune ea, „am învățat din toate ceva nou, și am obținut de la fiecare spectacol câte un secret”. Faptul că s-a clasat pe locul al II-lea la ”Next Star” nu consideră că e cu ceva mai prejos de locul întâi.

”Omar este un băiat cu care m-am înțeles foarte bine. A meritat locul I și pot spune că pentru mine a fost un adevărat câștig locul al II-lea. Ne-am înțeles foarte bine. Este un loc pe care l-am obținut în urma unui nesperat parcurs. Nu credeam că o să ajung până aici așa că pot spune că locul al II-lea este un loc care mă bucură”, a conchis Teodora. Determinarea din ochii ei și felul cum vorbește despre viitor se potrivește foarte bine cu piesele pe care le îndrăgește și despre care spune că le-ar cânta în orice moment (n.r. – ”Listen” și ”One moment in time”) Despre Sava Teodora Sabina pietrenii vor mai auzi și ceea ce este mai important rămâne emoția pe care și-a dorit s-o ducă cu ea pe fiecare scenă și s-o împartă cu toţi cei ce o vor asculta.

Teodora Sava

Teona Sava

Marian TEODOROF

2 COMENTARII

  1. Draga mea prietena Teona esti cea mai buna.Canti extraordinar.Dovada sunt numeroasele trofeee castigate la toate concursurile la care ai participat.Mult succes.Te iubesc

Comments are closed.