0:00

Sătenii din Zănești – obligați de primărie să plătească gunoiul și pentru casele în construcție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn om din Zănești, care muncește în străinătate, vine din când în când la părinți, și are o casă în construcție, a fost obligat de Primăria Zănești să achita taxa anuală de gunoi, în valoare de 60 de lei. Și nu cuantumul taxei este important, ci faptul că există funcționari care nu fac diferența între cazuri și se comportă absolut incalificabil cu cetățenii.

Așadar la Zănești, unde din aproape 2000 de case, 543 sunt nelocuite, s-a adoptat o hotărâre de consiliu local, care stabilește o taxă anuală pentru proprietarii sau moștenitorii imobilelor nelocuite și o taxă lunară de 6 lei pe persoană, pentru  restul lumii.

Noi nu avem suficient personal în primărie ca să stea să pândească fiecare om când vine acasă, cât stă și cât gunoi produce”, ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Ciocoiu. ”Dar știu caz sigur : un om venit din Anglia a scos la poartă 14 saci de gunoi într-o zi. Și mașina îi ia, că oprește din poartă, în poartă. Avem contract cu o firmă din Buhuși. Toți care vin acasă, indiferent că stau o lună, mai mult sau mai puțin, fac curățenie prin curte, prin anexe și scot gunoiul la poartă. Este normal să plătească, mai ales că nu e mare lucru 5 lei pe lună ar veni. Și cei mai mulți înțeleg. Iar dacă există excepții, să vină la primărie să facă o cerere și analizăm”.

Problema nu e a atât de taxă, cât de atitudine. Pentru că una dintre ”excepții”, care s-a dus la primărie să explice situația, a fost întâmpinată cu ostilitate de o funcționară. Nu doar că n-a ascultat omul, dar l-a și avertizat că dacă va avea nevoie de vreo adeverință de la primărie nu va o primi până nu achită taxa. O taxă pentru o casă aflată la roșu, la care nu vor continua lucrările până ce nu vor fi bani destui. Ceea ce poate dura și ani de zile.

C.M.

 

Articolul precedentVești bune în educație: Mai puțini elevi în clase, mai mulți profesori rămân în sistem
Articolul următor30 de nemțeni bolnavi de gripă într-o săptămână, vaccinul a fost suplimentat