Șase șoferi au fost trimiși în judecată, în ziua de 4 decembrie, pentru că au mituit 2 agenți de poliție rutieră, iar aceștia i-au ”turnat”. Toți au recunoscut că au dat bani polițiștilor ca să nu fie amendați pentru diverse abateri și au fost de acord să primească aceeași pedeapsă: 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare. Amănunte aici.

Toate faptele sunt din acest an. Primul pe lista inculpaților este Ambrus Laszlo care a dat 100 de euro unui polițist care l-a oprit la Tașca, în ziua de 3 mai, și voia să-l amendeze pentru depășirea vitezei și pentru faptul că nu purta centură. Se pare că șoferii știau că prețul corect pentru a scăpa nesancționați este de 100 de euro, pentru că și un alt inculpat (Baranka Gabor) a promis aceeași sumă unui agent, dar n-a apucat să-i dea niciun ban și s-a și trezit la audiere.

În ziua de 23 mai, alți doi șoferi au avut ”inițiative”: Gănescu Victor Constantin și Gavril Cătălin Gheorghe. Ei au dat câte 200 de lei aceluiași agent, care i-a oprit tot la Tașca. Ultimii doi de pe listă sunt Stoica Bogdan Constantin și Irimia Tiberiu Dan, primul ”mituind” polițistul cu 20 de euro, iar al doilea cu 300 de lei. Evident niciunul din cei 6 nu a bănuit că va ajunge inculpat într-un proces penal, pentru că cei doi polițiști și-au anunțat imediat superiorii și structura specializată anticorupție.

Acordul de recunoaștere a vinovăției implică un proces foarte scurt, la capătul căruia inculpatul primește exact pedeapsa pentru care a semnat acordul.

C.M.

Articolul precedentViolenţa psihologică (bullying) în şcoli, combătută prin lege
Articolul următorȘcoala Gimnazială 3 ia atitudine împotriva bullying-ului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.