Sâmbătă, 20 martie, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, polițiștii nemțeni au surprins 6 nemțeni care participau la o petrecere în interiorul unui restaurant deși organizarea acestor evenimente este interzisă în perioada pandemiei. Petrecăreții au fost sancționați pentru participarea la activități în spațiul privat închis pentru care au fost instituite interdicții, valoarea totală a amenzilor fiind de 2.500 de lei.

În ultimele 24 de ore, peste 180 de polițiști, polițiști locali și jandarmi au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane. În cadrul a 8 acțiuni punctuale, au fost vizate restaurante și localuri publice, fastfood-uri, piețe, târguri, mall-uri precum și mijloace de transport în comun. Au fost verificate 68 de societăți, 60 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.451 de persoane, echipele de control aplicând 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Reamintim că au fost instituite măsuri restrictive, în toate localitățile, fiind interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22.00 – 5.00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

TELVERDE – 0800800165 este numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Angela Croitoru

Articolul precedentDoi șoferi fără permis sancționați în Neamț în acest week-end
Articolul următorOFICIAL: Liceenii din localitățile carantinate pot fi prezenți la simularea bacalaureatului, care începe mâine, 22 martie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.