0:00

Şase membri ai clanului Capră vor fi judecaţi în libertate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRenumiţi pentru atmosfera de teroare instituită în două din cartierele din Piatra Neamţ, în perioada 2017 – 2020, prin acte de distrugere, violenţă, cămătărie, violare de domiciliu, răpire şi multe altele, membrii clanului Capră încă nu au ajuns să fie judecaţi pentru faptele de care sunt acuzați.

Din momentul arestării lor, în mai anul trecut, până în iulie anul acesta, Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău au avut de soluţionat doar cererile lor de contestare a măsurilor preventive.

Prin ultimele decizii luate de Tribunalul Neamţ, liderul, Dan Capră şi locotonenţii lui, Mihai Capră, Vasile Capră şi Lucian Mihai Lazăr, care sunt recidivişti, au rămas în arest preventiv, în ciuda insistentelor contestaţii din ultimul an. Mihai Iulian Capră rămâne în arest la domiciliu, iar ceilalţi, Florica Nicoleta Lazăr, Ana Maria Toma, Gheorghiţă Ursu, Constantin Capră, Andrei Narcis Lazăr vor fi judecaţi în libertate. Începând din 15 iulie anul acesta, aceștia din urmă au fost scoşi şi de sub control judiciar, după ce, timp de câteva luni, pe parcursul anului trecut au împărtăşit soarta lui Dan Capră şi a locotenenţilor lui, stând în arest preventiv. Cu excepţia Nicoletei Lazăr care a fost în arest la domiciliu şi sub control judiciar în ultimele 60 de zile.

Pe lângă faptele amintite mai sus, membrii clanului mai sunt cercetaţi şi pentru proxenetism, constituire şi aderare la grup infracţional, tâlhărie, lipsire de libertate, ameninţare. Pe parcursul derulării şedinţelor de judecată, din mai anul trecut până în iulie anul acesta, marea majoritate pentru soluţionarea cererilor depuse de ei pentru a ieşi din arestul preventiv, au mai apărut şi alte acuzaţii legate de derularea procesului: răzbunare pentru ajutorul  dat justiţiei şi influenţarea declaraţiilor.

Pe 28 iulie, Neculai Birtaru şi Nicoleta Florica Lazăr sunt chemaţi, în cadrul aceluiaşi dosar, să răspundă la cererea de restituire de bunuri, dat fiind faptul că, celor care luau bani împrumut de la diverşi cămătari şi nu reuşeau să restituie suma şi dobânzile foarte mari, le erau confiscate anumite bunuri de valoare.

Detalii despre modul în care acţionau aceştia găsiţi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentPoliţiştii locali au dat amenzi de 40.350 lei pentru depozitarea deşeurilor în locuri neamenajate
Articolul următorCod portocaliu de furtuni în localități din Neamț și Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.