Poliţiştii locali din Compartimentul Protecția Mediului din Piatra Neamț au dat, în primele şase luni ale anului, 65 de amenzi în valoare totală de 40.350 de lei şi 25 de avertismente pentru depozitarea deşeurilor în locuri neamenajate în acest scop.

Ei au aplicat Regulamentul de curăţenie şi estetică al oraşului, aplicând amenzi, în medie de aproape 7.000 de lei lunar, persoanelor sau firmelor certate cu bunul simţ.

În aceeaşi perioadă, Comisariatul Județean Neamț, în colaborare cu Garda Națională de Mediu, au participat la două acțiuni comune, pentru depistarea depozitărilor necontrolate în Gara Veche pe străzile Moldovei, Olteniei, Ciocarliei, în cartierul Speranța şi pe malurile Bistriței pe Aleea Brazilor și Gh. Asachi, zone predispuse a deveni adevărate gropi de gunoi ilegale.

„Au fost întreprinse măsuri de identificare a persoanelor care au aruncat deșeuri menajere sau reziduuri provenite din construcții în vederea luării măsurilor legale împotriva acestora și s-a reușit, cu sprijinul operatorilor de salubritate, igienizarea terenurilor în cauză. Totodată, împreună cu reprezentanții SC Publiserv, au fost identificate  imobilele și blocurile care nu erau branșate la rețeaua de canalizare a apelor menajere sau care aveau căminele deteriorate, deversând apele uzate direct în canalizarea pluvială. Și în aceste cazuri s-au luat măsuri, iar asociațiile de proprietari și persoanele fizice au procedat la curățarea căminelor sau la realizarea de branșamente și racordarea la sistemul public de canalizare“, a precizat Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentBărbat luat de ambulanță de la centrul de vaccinare din Târgu Neamț
Articolul următorŞase membri ai clanului Capră vor fi judecaţi în libertate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.