reclama autocenter

Ieri, 14 iulie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț au intervenit pentru salvarea a 6 cățeluși, găsiți abandonați pe o stradă din Dumbrava Roșie. În urmă cu 3 zile, polițiștii au recuperat doi pui de pisică găsiţi de un localnic în scara unui bloc din Piatra-Neamț. Animalele se află acum într-un adăpost din Piatra-Neamț, aparținând unei asociații de protecție a animalelor.

“Poliția pentru protecția animalelor intervine în cazurile în care animalele se află într-o situație de pericol, ca urmare a unor infracțiuni sau contravenții, dar în aceste cazuri colegii noștri nu au putut rămâne impasibili la suferința micilor necuvântătoare.

Reamintim pe această cale că abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor“, precizează Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentBoom de amenzi şi dosare penale după o acțiune a Serviciului Rutier Neamț
Articolul următorAsociația Ținutul Răzeșilor anunță prelungirea apelului de selecție pentru măsura M7/3A – Sprijin pentru constituirea și promovarea formelor asociative