Aproape 1.000 de amenzi, peste 100 de permise reținute și 38 de dosare penale au fost deschise în urma controalelor polițiștilor rutieri ai IPJ Neamț derulate în ultima săptămână.

Numeroase nereguli au fost constatate și sancționate în perioada 7-13 iunie, polițiștii rutieri și cei de la ordine publică fiind implicați în verificări cu efective mărite, pe principalele șosele din judeţ. Poliţiştii au aplicat un număr record de amenzi – 948, dintre care 356 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 111 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 42 pentru abateri ale pietonilor, 23 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 449 pentru alte abateri.

Au fost reținute 139 de permise de conducere, dintre care 60 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 23 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 66 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase 33 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale. Pe parcursul activității, polițiștii au întocmit 38 de dosare penale dintre care 21 pentru infracţiuni contra circulației pe drumurile publice și 17 de altă natură.

“Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate celor în drept“, precizează Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentPrinşi de poliţişti după ce i-au furat telefonul unei bătrâne
Articolul următorŞase căţeluşi şi două pisici salvate de poliţiştii de la Protecţia Animalelor