Numeroase nereguli au fost constatate de inspectorii de muncă la cele 63 de laboratoare medicale, cabinete stomatologice și cabinete medicale private din județul Neamț controlate în luna februarie. Pentru lipsa evidenței orelor lucrate, două clinici au fost amendate cu 2.500 lei. Alte 25 de cabinete medicale au primit avertismente pentru nereguli în acte. „Pentru încălcarea legislației în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost dispuse 116 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate şi au fost aplicate un număr de 116  sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în cuantum de 16.500 lei şi 112 de avertismente contravenţionale”, a precizat  Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, într-un comunicat de presă transmis redacției astăzi, 17 martie. Neregulile sancționate în ce privește normele de protecția muncii țin de lipsa lipsa planului de securitate și sănătate în muncă, de neactualizarea fișelor de instruire pe securitate și sănătate în muncă.

Verificările în domeniul asistenței medicale de stat și private vor continua pe parcursul mai multor luni, în cadrul campaniei naționale ce a debutat luna trecută.

C.I.

Articolul precedentACTUALIZARE: Peste 5.000 de gospodării rămase fără curent electric
Articolul următorIonel Arsene, chemat în judecată de senatorul PNL, Eugen Țapu. Sumele solicitate drept despăgubiri vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Neamț