0:00

Ionel Arsene, chemat în judecată de senatorul PNL, Eugen Țapu. Sumele solicitate drept despăgubiri vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamț analizează cererea de chemare în judecată a lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, de către senatorul PNL, Eugen Țapu. Acesta a recurs la justiție ca urmare a declarațiilor calomnioase și profund jignitoare, concepute și distribuite de Ionel Arsene pe o rețea de socializare.

”Am cumpănit bine înainte să inițiez această acțiune, a declarat senatorul liberal. Sunt pentru libera exprimare, însă aceasta nu poate fi confundată cu  jignirea, cu minciuna și calomnia. Când cineva te face infractor, delapidator, te împroașcă cu tot felul de invective, asta nu mai este liberă exprimare. Ne-am obișnuit de multă vreme cu derapajele de comunicare ale lui Ionel Arsene care ani la rând a jignit politicieni, medici, profesori. Cred că un asemenea comportament trebuie stopat, trebuie să existe și decență și responsabilitate”.

În procesul intentat lui Ionel Arsene, senatorul liberal solicită daune morale de un milion de lei. Însă Eugen Țapu nu dorește niciun leu pentru folosul propriu, iar  toate sumele obținute sub formă de despăgubiri vor merge la Spitalul Județean de Urgență Neamț.

”Nu mă interesează banii lui Ionel Arsene, vreau să nu mai jignească de-a valma, încontinuu. Inițial, mă gândisem să-i solicit despăgubiri de un leu. Dar am ajuns la concluzia că este prea puțin, pentru toate mizeriile adunate de-a lungul anilor, așa că am solicitat un milion de lei. Iar dacă instanța va decide că trebuie să plătească despăgubiri, toate sumele vor ajunge la Spitalul Județean Neamț. Acolo este nevoie de multă muncă și mulți bani pentru a reface spitalul, o unitate medicală de care răspunde  în mod direct. Dacă tot a invocat mereu lipsa de fonduri pentru dotări, pentru îmbunătățirea condițiilor de  spitalizare, poate că va plăti din propriul buzunar”, a conchis Eugen Țapu.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentȘase cabinete medicale amendate cu 19.000 lei de ITM Neamț
Articolul următorCOD GALBEN în Regiunea Nord-Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.