„Sărbătoarea porumbului” la TCE 3 Brazi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O manifestare agricolă cu adevărat de excepție s-a desfășurat, vineri, 23 august, în comuna Zănești. Amfitrioni au fost, ca de fiecare dată, reprezentanții grupului de firme TCE 3 Brazi, care au organizat, în parteneriat cu statornicii colaboratori din cadrul firmei Pioneer (membră a grupului DuPont), „Sărbătoarea porumbului”. În fapt, așa cum ne-au obișnuit gazdele evenimentului, a fost vorba despre o prezentare a tehnologiilor pe care cei de la Pioneer și DuPont, recunoscuți la nivel mondial pentru inputurile furnizate agricultorilor, le utilizează în cultivarea porumbului. Și pentru că teoria este mult mai sugestivă când este însoțită de dovezi practice, toți cei prezenți – deloc puțini la număr (reprezentanții Consiliului Județean Neamț, ai Instituției prefectului, parlamentari, primari din județ, responsabili ai Direcției pentru Agricultură Neamț, reprezentanți ai Universității de Științe Agronomice, directori ai stațiunilor de cercetare și dezvoltare agricolă, dar și agricultori din întreaga regiune de nord a Moldovei) au putut vizita, pe teren, loturile aparținând TCE 3 Brazi cultivate cu soiuri de porumb furnizate de partenerii de la Pioneer.

Și pentru că pomeneam de înalte oficialități județene și demnitari, la acest eveniment au participat președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, vicepreședintele Emilia Arcan, prefectul George Lazăr, alături de senatorul Leonard Cadăr și deputatul Vasile Cătălin Drăgușanu. Întreaga manifestare s-a dovedit, pentru toți cei care au fost de față, o dovadă de bune practici, dar și un schimb de experiență, reciproc avantajos, în care agricultorii și-au prezentat problemele, iar furnizorii de produse și servicii au încercat să vină cu întreg setul de soluții potrivit.

„În numele întregului holding TCE 3 Brazi vă transmit un sincer bun venit la această sărbătoare, pe care am organizat-o alături de partenerii noștri de la Pioneer. Sperăm ca, la finalul acestei manifestări, fiecare dintre cei mulți prezenți astăzi, aici, să fi tras concluziile cele mai bune. Mă bucur că, alături de noi, sunt toți factorii care au putere decizională la nivelul județului și Parlamentului României, și le mulțumesc pentru faptul că au ales să fie alături de noi”, a spus inginerul Radu Bălău, directorul executiv al grupului de firme TCE 3 Brazi.

„Judeţul Neamţ are foarte puțin pământ nelucrat”

La rândul său, președintele Consiliului Județean Neamț, fondatorul holdingului TCE 3 Brazi, Culiță Tărâță, a precizat: „Compania Pioneer este un colaborator vechi al TCE 3 Brazi, care acționează în România încă de dinainte de 1990. Este vârful de lance în tot ceea ce înseamnă sămânța, iar soluțiile pe care le furnizează oferă rezultatele cele mai bune. Datoria noastră este să coborâm cu picioarele pe pământ, să știm ce avem de făcut și unde anume vrem să ajungem.  Este o luptă acerbă a prețurilor pe piața agricolă mondială, iar vina este a noastră, pentru că nu am știut, până nu demult, să ne unim forțele și să găsim soluții concrete pentru a ridica la nivel competitiv atât producția, cât și prețurile. Aceasta este direcția pe care trebuie să o urmăm de acum înainte, iar lucrurile au început deja să meargă. Județul Neamț este, în momentul de față, o zonă în care a rămas foarte puțin pământ nelucrat, rezultat care se datorează schimburilor de experiență și concurenței dintre producători”.

„Prezența mea aici reprezintă respectul și prețuirea față de toți cei implicați în această acțiune.  Agricultura reprezintă viitoarea speranță în dezvoltarea economiei țării noastre”, a punctat Emilia Arcan, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

Și parlamentarii prezenți la eveniment s-au arătat încântați de tot ceea ce au văzut. „Evenimentul la care luăm parte este cel mai bun exemplu de parteneriat pentru performanța în agricultură. Vorbim de două societăți de renume mondial – TCE 3 Brazi și Pioneer – care au știut să colaboreze și să găsească cele mai bune soluții, iar rezultatele sunt vizibile pentru toți”, a precizat senatorul Leonard Cadăr, completat de deputatul Cătălin Drăgușanu: „Aici vedem ce poate face agricultorul român, în țara sa. TCE 3 Brazi ne arată ce se poate face în județul Neamț, dar și în întreaga țară. Când spun acest lucru mă refer la Insula Mare a Brăilei, cea mai vastă exploatație agricolă din Europa”.

 „Sărbătoarea porumbului” la TCE 3 Brazi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Sărbătoarea porumbului” la TCE 3 Brazi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alex SÎRBU

Articolul precedentIonuţ Harbuz: ”Nu am jignit pe nimeni”
Articolul următorCeahlăul – Oțelul, derby-ul Moldovei