pietricica turism

Anul trecut, în căutare de evenimente de imagine în perioada de precampanie electorală, Dragoș Chitic și consiliul de atunci au venit cu ideea organizării “Sărbătorii Curții Domnești”. Dincolo de reușita manifestării, de participarea locuitorilor orașului, a fost clar o manifestare electorală, de care s-au folosit toți competitorii. Anul acesta, Consiliul Local Piatra Neamţ, în altă componență, a tăiat, în ședința trecută, jumătate din suma cerută de executiv.

“Amendamentul a trecut cu 12 voturi ale majorităţii. Domnul Misăilă nu şi-a motivat amendamentul, dar s-a ajuns la jumătate din sumă. Luni, se va supune aprobării diferenţa. Fără aceasta, acţiunea nu va avea loc“, a precizat Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamţ.

Cu perseverența cunoscută când este vorba de asemenea manifestări, primarul Dragoș Chitic a revenit cu proiectul cerând diferența de sumă, pe motiv că altfel nu se va mai organiza respectiva sărbătoare. Evenimentul, conform promotorilor, constă în organizarea unor manifestări menite să promoveze valorile culturale şi istorice specifice municipiului Piatra-Neamţ şi în punerea în scenă a unor întâmplări de la Curtea Domitorului Ştefan cel Mare. Prima ediţie a a costat oficial 30.000 lei. (Gianina BUFTEA)