filioara (1)

Elevii și cadrele didactice de la Școala ”Mihai Eminescu”, din satul Filioara, Agapia, au organizat o serbare dedicată Nașterii Domnului Iisus Hristos și celorlalte sărbători ale iernii.
Programul manifestărilor a debutat, încă de la primele ore ale dimineții, cu o acțiune de ecologizare a satului, la care au participat elevii acestei școli, în colaborare cu Asociația Social-Umanitară ”Sfântul Ioan de la Neamț”. De altfel, parohul satului, părintele Dumitru Irina, ne-a declarat: «Asociația Social-Umanitară ”Sfântul Ioan de la Neamț” a demarat o acțiune intitulată ”Agapia, o comună curată și liniștită”, ocazie cu care elevii școlii au strâns hârtiile și ambalajele aruncate de cetățeni pe strada principală. Acțiunea s-a desfășurat de la școală până la troiță. De asemenea, dl. ing. chimist Gabriel Răileanu, consilier al Parohiei ”Petru și Pavel”, a vorbit elevilor despre necesitatea menținerii unui cadru natural curat. Comuna Agapia face parte din circuitul național de turism, având pe teritoriul său câteva obiective de mare interes pentru turiștii din țară și străinătate. Este vorba de așezămintele Agapia, Agapia Veche, Văratec și Sihla. Totodată, din discuțiile pe care le-am purtat cu administrația locală, nu peste multă vreme tot satul Filioara va beneficia de coșuri pentru gunoi, comuna fiind inclusă într-un amplu proiect de ecologizare, care se desfășoară la nivelul întregului județ».
Ziua festivă a continuat cu serbarea propriu-zisă. Pe scena sălii de spectacole a fostei școli de la Filioara au urcat micii actori ai școlii, sub îndrumarea înv. Elena Ioniță, și, cu talent, au prezentat propria viziune asupra evenimentelor petrecute acum mai bine de două milenii, în sceneta ”Nașterea Domnului Iisus Hristos”. După mica regie pusă în scenă de cei mici, a urmat un superb concert de colinde, iar serbarea Școlii ”Mihai Eminescu” din Filioara s-a încheiat cu daruri, pe care directorul școlii și primarul de Agapia le-au oferit tuturor copiilor.
(ZCH)

filioara (2)

filioara (3)

filioara

Articolul precedentOchii, banii și cumpărăturile
Articolul următorGherla – Împărăţia morţii