Șapte persoane suspectate de trafic de heroină au fost arestate preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘapte persoane bănuite a se ocupa cu traficul de droguri de mare risc au fost arestate preventiv, în județul Iași, după o serie de acțiuni susținute ale polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teriorial Iași în ultimele două săptămâni.

Activitățile s-au derulat în paralel, în cadrul mai multor dosare penale, reușindu-se identificarea, depistarea sau prinderea în flagrant a celor șapte.

„Din investigații a rezultat faptul că, dacă până în prezent heroina ar fi fost adusă în Iași din municipiul București prin intermediul dealerilor de droguri locali, în ultima perioadă s-a constatat faptul că o parte din traficanții din București ar fi venit în Iași și ar fi vândut doze de heroină direct la consumatorii ieșeni.

În urma acțiunilor din ultimele două săptămâni, au fost identificate 15 grame de heroină, 51 comprimate de metadonă (substitut medical al heroinei), 10 grame de cocaină”, precizează procurorii DIICOT.

Față de cele 7 persoane bănuite, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Din fiecare gram de heroină pură, prin adăugarea de diverse substanțe complementare, traficanții reușesc să obțină minim 10 doze ce sunt destinate vânzării finale. Din analiza datelor obținute în urma instrumentării acestor dosare penale a rezultat faptul că, de regulă, traficanții ar cumpăra din municipiul București gramul de heroină cu 150 de lei, iar în Iași, după amestecarea și dozarea corespunzătoare, un gram de heroină s-ar vinde sub forma a 10 doze cu sume cuprinse între 700 și 1000 de lei.

În ultimii 4 ani, au fost instrumentate 15 dosare penale în care au fost reținuți, arestați preventiv și ulterior trimiși în judecată peste 40 de inculpați cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, respectiv heroină.

Traficul de droguri de mare risc, în acest caz heroină, se pedepsește conform art. 2, alin. 2 din Legea 143/2000  – privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu închisoare de la 5 la 12 ani și interzicerea unor drepturi.

Angela Croitoru

Articolul precedentMinistrul Antreprenoriatului cheamă românii din diaspora acasă cu programul Start-up Nation
Articolul următorPoza zilei: semaforul Smart din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.