0:00

Ministrul Antreprenoriatului cheamă românii din diaspora acasă cu programul Start-up Nation, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Antreprenoriatului, Constantin–Daniel Cadariu, s-a adresat, astăzi, 5 august, direct românilor plecați peste hotare pentru un trai mai bun, în cadrul unei conferințe de presă despre programul Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție:

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obţinută prin crearea a cel puțin două locuri de muncă full-time în cadrul proiectului pentru acre se solicită finanțarea. Pentru un singur loc de muncă creat, finanțarea se reduce la jumătate, va fi de 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) este de a finanţa 1.000 de beneficiari, aducându-i în acest mod înapoi în țară.

Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură (detalii găsiți aici), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă sau de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la data de 1 septembrie.

Angela Croitoru

Articolul precedent5 august: Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț
Articolul următorȘapte persoane suspectate de trafic de heroină au fost arestate preventiv
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.