Ziua de ieri, 11 septembrie, a fost una plină de intervenții pentru echipajele Salvamont Neamț. Dimineață, un copil de 12 ani s-a accidentat la picior pe unul dintre traseele de pe Ceahlău. La câteva ore distanță, o femeie de 75 de ani, din Cluj, aflată într-un grup de excursioniști, a căzut și s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral, fiind coborâtă pe targă de echipajul Salvamont până în stațiunea Durău de unde a fost preluată de ambulanță.

Seara, pe Ceahlău, s-a încheiat cu alte două intervenții, pentru doi bărbați din București, de 50 și 58 de ani, aflați în grupuri diferite de turiști, cu traumatisme de membru inferior. Și pentru aceștia a fost necesară coborârea pe targă până la punctul de acces al ambulanțelor, din Durău.

Între timp, în cursul aceleași zile, trei dintre participanții la competiția de downhill bike, „Tare ca Piatra”, desfășurată pe terenul accidentat de pe Cozla, au suferit diferite traumatisme, plăgi, escoriații. Și pentru aceștia a fost necesară intervenția salvatorilor de la Salvamont.

O statistică îngrijorătoare pe un trend ascendent, ca de altfel în toate zonele turistice din Carpați. Trei traumatisme de membru inferior, un traumatism cranio cerebral, o lipotimie înregistrate în Masivul Ceahlău și alte trei cazuri de plăgi escoriații și alte traumatisme înregistrate la concursul de downhill din Piatra Neamț au marcat negativ statistica  incidentelor montane din ultimele 24 de ore.”, a precizat Raul Papalicef, șeful Salavamont Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentGheorghe Flutur: primul politician care își pune singur lanțuri
Articolul următorACTUALIZARE L4 Speranţa Răuceşti confirmă statutul de mare favorită a sezonului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.