teacu

 * vedeta grupului: TKD Invest SRL

Administrația Finanțelor Publice Neamț a lansat o invitație de participare practicienilor în insolvență, pentru a-și depune ofertele în cazul a şapte firme nemțene, care au ajuns în această situație în urma unor hotărâri ale Tribunalului. Ofertele aveau termen de depunere până ieri la ora 13. Cele 7 firme ”ghinioniste” sunt: TKD INVEST SRL Piatra Neamţ; SC NIC.LOR SRL Dămuc; SC TRICOIMPEX SRL Piatra Neamţ; SC AMG INTERNATIONAL SRL Ghidion, Stăniţa; SC OMNIA CONS SRL Piatra Neamţ; SC GICOVANU COM SRL Bicaz; SC DORNEANU GROUP DISTRIBUTION SRL Agapia.

Dintre acestea, la prima vedere, se remarcă firma TKD INVEST SRL Piatra Neamţ, societate care îl are ca administrator pe Constantin Teacu (foto). Societatea înființată în 2010 a dovedit un apetit deosebit pentru licitațiile pentru publicitate la diverse proiecte ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. A și câștigat, de altfel, 3 contracte cu statul chiar în anul înființării. Trebuie să precizăm că la DGASPC Neamț, director era și este Cristina Păvăluță, iar președinte al Consiliului Județean era Vasile Pruteanu. “Mesagerul de Neamț” a semnalat aceste aspecte încă din septembrie 2011. Reamintim, pe scurt, cum norocosul domn Teacu câștiga ”licitații” aranjate.

1. Proiectul de reabilitare a centrului “Romanița”. Acesta are o componentă de publicitate pe care o câștigă TKD Invest, având cea mai puternică concurență la o firmă din… Oșlobeni (!!!), care se ocupă de construcții și nu are nici un bilanț depus

2. Proiect “Ozana”: servicii de publicitate. Participă tot 3 firme. TKD Invest, cu Constantin Teacu, Sport International 1×2 Bicaz și Intermediar Company din Oșlobeni (!!! observați apetitul spre publicitate al firmelor din Oșlobeni și atenția cu care urmăresc anunțurile de licitații). Firma din Bicaz îi are ca asociați pe domnii TEACU Ioan și Iliescu Vasile și are ca obiect principal de activitate „jocuri de noroc și pariuri”. Să mai facem precizarea că Teacu Ion a fost asociat cu domnul Teacu Constantin într-o altă firmă, Royal Company, acum în faliment. Deci, dincolo de posibila coincidență de nume, domnii se cunoșteau și au acționat ca frații în afaceri. Cea de-a treia firmă, din Oșlobeni, îl are acționar, ați ghicit, pe domnul… Iliescu. Concluzie: o înțelegere între 3 persoane legate prin afaceri, pentru a truca o licitație. Evident, adjudecată de TKD Invest.

3. Proiect “Sancta Maria”: servicii de publicitate. Participă TKD Invest, evident! Reapare Intermediar Company și, evident, câşigă TKD Invest. Domnul ConstantinTeacu nu a avut rivali demni de el nici de data aceasta. Rămâne să urmărim ce se va întâmpla pe parcursul procesului de insolvență. (V. BĂLĂNESCU)