Poliţiştii locali au monitorizat timp de o săptămână cartierul Speranţa, în special pentru a sesiza cine aruncă deşeuri în locuri neamenajate în acest scop. După ce au dat 7 amenzi în valoare totală de 900 de lei, poliţiştii locali consideră că localnicii au înţeles mesajul.

„Au început să apară și rezultatele, ca urmare a monitorizării zilnice, timp de o săptămână, de către polițiștii locali, a modului cum se depozitează deșeurile în cartierul Speranța, începând cu ora 08.00 și până la orele 06.00! Astfel de acțiuni vor continua până când toți locuitorii municipiului Piatra Neamț vor înțelege că resturile menajere sau alte tipuri de deșeuri se depozitează în interiorul containerelor, nu lângă acestea, ori la depozitele speciale. De asemenea, continuăm supravegherea sistemelor video amplasate la shelterele din oraș, 24 de ore din 24!“, a declarat Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Amenzile pentru astfel de contravenţii pot ajunge până la 2.500 de lei. Pentru sesizări de acest tip sau legate de ordinea şi liniştea publică, cetățenii pot apela numărul de telefon 0233.231.300 – Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentA dat cu maşina peste un cal şi-a ajuns în stare gravă la spital
Articolul următorCâte cornere sunt în medie pe meci
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.