CS Ceahlăul și LPS Piatra Neamț mai au o campioană mondială de junioare, după titlul suprem câștigat de Irina Bordeanu la atletism. Este vorba despre canotoarea Andreea Grăpinoiu care astăzi, 6 august, a cucerit medalia de aur cu echipajul de patru vâsle al României (Roșu Larisa Elena, Grăpinoiu Andreea, Radiț Simona Geanina, Maftei Tăbița) la Campionatul Mondial de la Trakai, din Lituania. Pe locurile doi și trei s-au situat echipajele Germaniei și Suediei.

”După 2.000 de metri, fetele noastre au reușit să obțină victoria la jumătate de secundă față de Germania. Este vorba cam despre un sfert de metru. Anul trecut de-abia au prins finala și iată că acum au cucerit titlul suprem după ce au devenit și campioane europene. Andreea Grăpinoiu este deja inclusă și în lotul de tineret care va evolua la Campionatele Europene, aflate la prima ediție”, a declarat prof. Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul.

Celelalte două canotoare ale CS Ceahlăul-LPS, Monica Andron și Alexandra Rusu, au intrat în posesia medaliei de bronz cu echipajul de 8+1(Dănuț Elena, Ciritel Elena Cosmina, Andron Monica Georgiana, Moroșan Ioana Mădălina, Popa Andreea, Dinulescu Raluca Georgiana, Rusu Maria Magdalena, Rusu Vasilica Alexandra și Ștefania Petreanu). În această probă ”regină” a canotajului, campioană mondială a ieșit Cehia, iar vicecampioană a devenit Germania.

”Suntem foarte bucuroși pentru aceste rezultate. Este foarte important ca toate aceste trei sportive să facă parte din loturile olimpice ale României, chiar dacă nu vor mai fi la noi. E greu să ții la Piatra Neamț o sportivă de valoare olimpică. Trebuie să recunoaștem că suntem o pepinieră pentru alte cluburi foarte puternice și care investesc foarte mulți bani în canotaj. Mulțumim Consiliului Județean pentru finanțările din anii trecuți, dar și din 2017, care au ajutat canotajul nemțean să obțină numeroase medalii, dar și prezențe cu cele mai bune rezultate la Campionatele Europene și Mondiale”, a mai adăugat prof. Valentin Gavril.

România s-a clasat pe primul loc pe națiuni cu două medalii de aur, două de argint și două de bronz. (Ana MOISE)