Lucrări de artă din China la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarţi, 8 august, la Biblioteca Judeţeană “G.T. Kirileanu” Neamț, începând cu ora 12 , în sala Cupola, va avea loc vernisarea expoziţiei de pictură şi caligrafie chineză China Art realizată şi prezentată de către Simply Art School din Hong Kong, China. Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv Concursul Internaţional de Arte plastice pentru Copii, cu participare directă – NEAMŢ CREATIV I – 2017. Proiectul este realizat de Asociaţia Culturală Arte. Ro în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ.

Expozanţii sunt câştigătorii Concursului Internaţional Piatra Neamţ Creativ, desfăşurat la finele anului 2016 şi finalizat cu Expoziţia internaţională de arte plastice pentru elevi care a fost prezentă pe simezele Galeriei Mansardă  a Muzeului de Artă din Piatra Neamţ, în luna decembrie 2016.

Expoziţia China Art reuneşte cele mai reuşite peste 40 de creaţii ale copiilor chinezi, cu vârste cuprinse între 6 – 18 ani, şi ale celor doi profesori coordonatori- HENRY  LAU HOO CHEONG  şi IRIS LEE CHUI FAN ce au fost selectate cu atenţie, special pentru expoziţia de la Piatra Neamţ.

Temele abordate în lucrările din expoziţie prezintă natura caracteristică, arhitectura specific tradiţională şi cea modernă şi dimensiunea umană, în Hong Kong. Lucrările de caligrafie încorporează parcă întreaga ştiinţă şi estetică a scrisului din ţara China. Autorii au reuşit realizarea unor mici capodopere, folosind tuşul, pensulele de bambus, culorile tradiţionale şi hârtia de orez.

Meticulozitatea, atenţia şi răbdarea, precum şi talentul celor peste 20 de tineri pictori şi graficieni vor fi  răsplătite prin acordarea de Certificate de Excelenţă. Autorii lucrărilor expuse la bibliotecă sunt elevi multipremiaţi la prestigioase competiţii internaţionale de arte plastice destinate elevilor de pe tot mapamondul.

Expoziţia are ca obiectiv celebrarea prin lucrările tinerilor artişti a excelenţei în artele vizuale precum şi încurajarea micilor artişti nemţeni de a urma exemplul excepţional al omologilor lor de peste mări şi ţări.

Asociaţia Culturală “Arte.Ro” mulţumeşte tuturor celor care, prin efortul lor  participă la bunul mers al activităţilor proiectului –  Consiliului Judeţean, presei, elevilor voluntari, Bibliotecii Judeţene,  Complexului Muzeal Judeţean, sponsorilor şi partenerilor educaţionali.

”Îmi exprim satisfacţia atât în nume personal cât şi în numele Asociaţiei pe care o conduc, pentru reuşita acestui proiect atît de important pentru noi şi întreaga comunitate nemţeană, care, după îndelungi eforturi şi pregătiri, iată, are loc în oraşul nostru. Am fost abordată în timpul panotării lucrărilor la Galeria “Cupola”, de utilizatorii bibliotecii, mai tineri sau mai vîrsnici, care şi-au exprimat încîntarea de a vedea asemenea creaţii originale şi interesante în oraşul lor. Cei aflaţi la a doua tinereţe mi-au mărturisit că nu au mai avut prilejul să vadă artă asiatică de prin anii ’84-‘85, cînd a avut loc o amplă şi valoroasă expoziţie de artă chineză la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ, de care, cu bucurie mi-am adus şi eu aminte. Rafinamentul execuţiei lucrărilor tinerilor artişti din Hong Kong ar trebui să constituie un reper pentru elevii nemţeni pasionaţi de artă, în sensul motivării acestora din urmă de a ajunge la performanţe notabile sub aspectul tematicii, execuţiei, conceptului şi mesajului propriilor lucrări de grafică şi pictură”, a declarat Cristina Spânache Petrariu, președinta Asociației Culturale Arte.Ro.

Articolul precedentÎncă o tragedie: copil de 14 ani dispărut în apele Siretului
Articolul următorSăptămâna și campioana mondială la CS Ceahlăul-LPS
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.