0:00

18 Octombrie este Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, pentru marcarea căreia Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente în săptămâna 17-23 octombrie, la Piatra-Neamţ, sub denumirea “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Săptămâna prevenirii traficului de persoane în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Campania vizează informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. Iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen. La nivelul Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Bacău, activitățile se vor desfășura împreună cu IPJ Neamț, IJJ Neamț și Agenția Națională Antidrog-CPECA Neamț la sediul Liceului Tehnologic Economic Administrativ din Piatra Neamț”, precizează organizatorii într-un comunicat remis redacţiei noastre.

Săptămâna prevenirii traficului de persoane în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAceastă zi a fost instituită în 2007, la recomandarea Parlamentului European, propunerea fiind înaintată de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. Rolul acestei zile este şi de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu. (A.C.)

Articolul precedentPierderi de până la 70% la apa din Roman. Soluții: un baraj de balastru lângă captare sau apă de la Iași
Articolul următorIonel Arsene învins de foștii colaboratori: demisa Cristina Păvăluță repusă în funcție de instanță
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.