0:00

Ionel Arsene învins de foștii colaboratori: demisa Cristina Păvăluță repusă în funcție de instanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâștig de cauză pentru Cristina Păvăluță (foto), care și-a recăpătat funcția de șefă a DGASPC Neamț prin decizia Tribunalului Neamț, de ieri. Instanța de fond a anulat dispoziția președintelui Ionel Arsene nr. 51 din 3 februarie 2022 prin care a demis-o pe Cristina Păvăluță (detalii aici) și a decis revenirea la starea de fapt anterioară. Pe cale de consecință, Consiliul Județean Neamț trebuie să-i achite și salariile cuvenite pe această perioadă, plus aproape 5.000 lei cheltuieli de judecată.

O victorie importantă pentru Cristina Păvăluță, care însă trebuie să mai aștepte ca această hotărâre să devină definitivă, după recursul pe care Ionel Arsene cu siguranță îl va declara în numele său și al instituției pe care o repezintă. „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi excepţia puterii de lucru judecat, ca nefondate. Admite acţiunea formulată de reclamanta Păvăluţă Cristina în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi UAT Judeţul Neamţ. Anulează Dispoziţia nr.51/3.02.2022 privind încetarea raportului de serviciu al reclamantei, emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii Dispoziţiei nr.51/3.02.2022. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ să plătească reclamantei drepturile salariale cuvenite. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 4.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal” – se precizează în soluția pe scurt a Tribunalului Neamț.

Cu doar două zile înainte de termenul de ieri, Cristina Păvăluță a semnat cu primarul Andrei Carabelea, așa încât cel puțin o vreme se va ocupa de problemele sociale ale pietrenilor (detalii aici ).

C.I.

Articolul precedentSăptămâna prevenirii traficului de persoane în Neamţ
Articolul următorO femeie a murit după ce a fost lovită de o mașină