0:00

După ce săptămâna trecută, mai mulți artiști de la Mix Music au plantat în Parcul Municipal 30 de puieți de tei și paltin, săptămâna aceasta pun mâna pe lopeți și romașcanii, care au în plan plantarea a peste 2.000 de copaci. Cea mai mare acțiune va avea loc vineri, 11 aprilie, când se vor planta 300 de puieți pe DJ 207 (Roman – Sagna), 1.500 de puieți pe digul de pe Siret și încă 500 la Podul CFR. De asemenea, circa 2.000 de puieți vor fi plantați în zona digului de pe Siret de către voluntarii Serviciului pentru Situații de Urgență, în aceeași zonă în care și în anii anteriori s-a creat o lizieră.

Liceul cu Program Sportiv va planta 50 de puieți în zona Școlii Roman Mușat, elevii de la Colegiul Tehnic Miron Costin vor planta 100 de puieți în spatele căminului, iar elevii de la Vasile Alecsandri vor planta încă 40 de puieți. Săptămâna trecută, pe aliniamentele stradale s-au plantat 20 de castani, iar alți 30 în locurile de joacă, urmând ca aici să plantăm și tei. Din sponsorizarea primită de la Consiliul Județean, 500 de puieți vor fi plantați, cu ajutorul Garnizoanei Roman, la Podul CFR. Elevii din toate liceele vor planta cei 300 de puieți pe drumul județean spre Sagna, iar în timpul acțiunii traficul în zonă va fi monitorizat de Poliție, pentru a evita vreun incident”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Circa 500 de puieți vor fi plantați vineri cu ajutorul angajaților de la Spital, iar încă de o mie se vor îngriji angajații Primăriei, puieții urmând a fi plantați de la Stadionul Moldova și până în Ștrand. În același timp, aproape o mie de puieți au fost distribuiți și asociațiilor de proprietari care vor să-și amenajeze domeniile pe care le gestionează. (C. MATEI)

Articolul precedentScumpirea carburanților, lovitură pentru transportatori
Articolul următorPost de transformare pentru TRW