0:00

Știre actualizată. Săptămâna Patimilor la Prefectură: grevă cu prezență fizică, în căutarea demnității, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Un protest are loc și la Prefectura Iași, 30 de angajați ai instituției aflându-se în grevă, informează news.ro.

Actualizare: Imagini de la fața locului precum și declarații ale Prefectului Adrian Niță și a vicepreședintelui Sindicatului „Egalitatea”, Nicoleta Paşcău puteți vedea aici.

Știre inițială: Un comunicat de presă primit la redacție în Duminica Floriilor anunță că angajații din instituția prefectului își caută demnitatea prin grevă în Săptămâna Patimilor. Sub semnătura lui Cosmin Enescu, liderul național, comunicatul vorbește despre declanșarea grevei începând cu data de 10 aprilie. La acțiunee vor participa 1800 de angajați din toată țara ”prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului”.

Ce solicită greviștii, care se văd puși să înceteze lucrul într-o o perioadă extrem de interesantă:

  • Trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcționarilor publici în cea a funcțiilor de stat:
  • Salarizarea să fie făcută la acest nivel, un angajat al instituției prefectului are salariu mai mic decât unul al consiliului județean, iar cei din prefecturi arată cu degetul spre funcționarii din ANAF, OCPI, OPC, APIA, AFIR.

Să reținem și fraza cheie care are legătură cu demnitatea căutată: ”Cât să mai suportăm umilința de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie din comună?”

Ca orizont de timp, liderul național vorbește despre minim patru zile, după care se intră în liberele de Paște. După, probabil totul va intra în normal, cu revendicări acceptate, mai ales în această perioadă în care se vorbește despre economii la nivelul instituțiilor bugetare.

În Neamț despre cum se desfășoară greva avem de la Nicoleta Pașcău, lider de sindicat, care a precizat că toți cei 34 de funcționari publici din instituție sunt și membrii de sindicat și că toți participă la acțiunbe. Toți sunt în instituție, dar nu desfășoară activitățile specifice.

(V.B.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentS-a înecat în duminica Floriilor
Articolul următorNeamț. Sute de joburi în Săptămâna Patimilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.