0:00

* Asociația ”Astrico Nord Est” a implementat, cu succes, în perioada ianuarie 2012 – februarie 2014, proiectul ”Dezvoltarea resurselor umane în mediul rural”

Şanse sporite pe piața locurilor de muncă pentru locuitorii din rural, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Asociația ”Astrico Nord Est” din localitatea Săvinești – Neamț, în calitate de solicitant, împreună cu partenerii: ”Rifil” S.A. – Săvinești și Asociația ”Sofiaman Pentru Comunitate” din localitatea Brusturi, a implementat, în perioada ianuarie 2012 – februarie 2014, proiectul ”Dezvoltarea resurselor umane în mediul rural”. Proiectul a apărut în contextul în care au fost identificate o serie de probleme și nevoi existente la nivel local și regional, în mediul rural în ceea ce privește: lipsa unor programe integrate de asistență pe piața muncii, lipsa ofertelor de formare profesională continuă, nivelul scăzut de informare al șomerilor și facilitarea unui contact direct între cei care își caută un loc de muncă și potențialii angajatori.

„Noi nu am făcut acest proiect nu de dragul de a face un proiect, ci chiar am identificat problemele care există în mediul rural în privința forței de muncă și dorința de a activa în domeniul textil, acolo unde ne desfășurăm și noi activitatea. Avem niște rezultate. O parte din cei care au fost calificați, deja și-au găsit loc de muncă și sperăm ca și în viitor să putem desfășura astfel de proiecte utile pentru comunitatea noastră”, a declarat Șerban Strătilă, președintele Asociației ”Astrico Nord Est”.

Cei care au implementat proiectul s-au declarat mulțumiți, precizând că acesta constituie o reușită în privința priorităților propuse și că scopul a fost atins, respectându-se toți indicatorii.

Şanse sporite pe piața locurilor de muncă pentru locuitorii din rural, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Grupul țintă a fost de 300, iar noi am reușit să abordăm 446 de persoane. Conform cerințelor proiectului am vut de prins în proiect persoane din 4 județe: Neamț, Iași, Bacău și Suceava. Ne-am axat pe județul Neamț cu 25 de comune, o comună din județul Iași, două din Bacău și una din Suceava. Cu persoanele care au fost prinse în grupul țintă am realizat servicii de informare și consiliere, de mediere pe piața muncii care a presupus: informare privind piața muncii și evoluția ocupațiilor, evoluarea și autoevaluarea personalității în vederea formării profesionale, consiliere de grup și individuală și selecția/recrutarea persoanelor pentru înscrierea la cursurile de formare și asistență în ocuparea unui loc de muncă”, a declarat ing. Ioan Eleodor Chițu, manager proiect.

„Dorim să consolidăm legătura cu învățământul și cercetarea”

Reprezentanții Asociației ”Astrico Nord Est” și-au exprimat dorința de a continua astfel de inițiative, de consiliere și formare profesională, intențiile îndreptându-se către consolidarea legăturilor cu învățământul și cercetarea.

Şanse sporite pe piața locurilor de muncă pentru locuitorii din rural, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Un alt rezultat, care, poate, n-a fost oficializat în prezentarea noastră a fost acela că, în urma acestui proiect, s-a creat o echipă de proiect foarte competentă, competitivă, foarte unită. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la ducerea la bun sfârșit a acestui proiect: lectorilor, colegilor care s-au ocupat de partea de mediere, de partea juridică, de partea economică, de partea de personal și de toate celelalte aspecte care au făcut ca, astăzi, să spunem că am îndeplinit cu bine toți indicatorii și că am făcut un lucru bun pentru județul nostru, pentru regiunea noastră, pentru domeniul nostru de activitate. Nu dorim să ne oprim aici, dorim să mergem în continuare și vom derula inclusiv activități de formare profesională și de calificare, cu sau fără sprijinul unor finanțări europene sau naționale. Dorim să consolidăm legătura cu învățământul și cercetarea în cadrul clusterului textil pe care l-am inițiat, pentru că noi credem că acesta este un model de dezvoltare economică durabilă care se potrivește României”, a adăugat Șerban Strătilă.

În urma cursurilor de formare profesională, peste 130 de persoane au obținut certificate de competențe recunoscute pe piața locurilor de muncă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentLuni, Dragobetele
Articolul următorPărinții îndemnați să nu-și înscrie copiii în clasa I