0:00

Din lotul celor 8 plus 5 elevi calificați prin redistribuirea locurilor din județe care nu au echipă ai Colegiului Național „Petru Rareș” care au concurat Șanse pentru 3 elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” să se califice la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiila Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, încheiată recent, trei susțin astăzi, 5 iulie, probele de selecție în lotul restrâns al României. Este vorba de elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” – Ilinca Sandu (clasa a IX-a), Robert Voaideș și Alexandru Berea (din clasa a XI-a) care au obținut rezultate foarte bune și intră în probele ce au loc tot la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

La etapa națională, care s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 3 iulie la USM Suceava, Ilinca a câștigat la categoria juniori și susține examenul de calificare la Olimpiada Internațională de Astronomie ce se va desfășura în luna octombrie, în Italia. Robert și Alexandru s-au impus la categoria seniori I și dacă vor trece concursul, vor participa în luna august la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din Georgia.

Rezultatele celor 13 rareșiști la ONAA de la Suceava au fost publicate astăzi de Inspectoratul Școlar Neamț (foto).

Șanse pentru 3 elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” să se califice la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C.I.

Articolul precedentStradă cu sens unic lângă Primăria Târgu Neamț
Articolul următorNoi avertizări meteo pentru regiunea Nord Est