0:00

Continuă fenomele meteo extreme în acest început de lună iulie. Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi avertizări care vizează majoritatea teritoriului României.

Noi avertizări meteo pentru regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea cod galben de „val de căldură și disconfort termic ridicat” este valabilă astăzi, 5 iulie și vizează județele Botoșani, Iași și Vaslui precum și partea estică a județelor Bacău, Neamț și Suceava. „În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, menționează comunicatul ANM.

Noi avertizări meteo pentru regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO a doua avertizare, tot cod galben, de data aceasta de „instabilitate atmosferică temporar accentuată” vizează județele Neamț, Iași, Botoșani și Suceava. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 5 iulie, ora 12.00 – 6 iulie, ora 20.00. „Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp”, notează comunicatul ANM.

Z.C.

Articolul precedentȘanse pentru 3 elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” să se califice la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică
Articolul următorModificările la Codul Fiscal în dezbatere publică – creșteri de taxe și impozite în mediul privat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.