0:00

Federația Sanitas va continua protestele începute pe 26 aprilie cu mitingul din Piața Victoriei (au participat, potrivit sindicaliștilor, peste 10.000 de membri din toată țara). Pe 7 mai va avea loc o grevă de avertisment de două ore, în intervalul 9:00-11:00, când doar o treime din personalul unităților sanitare va asigura activitatea, după cum a declarat Eva Ungureanu, liderul Uniunii Sanitas Neamț care are peste 800 de membri în Neamț, medici și asistenți din sănătate și asistență socială.

Sanitas continuă cu greva de avertisment în 7 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Partea guvernamentală a confirmat că, în ultimele zile, comisiile de lucru formate din manageri de spitale şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, au identificat soluții, astfel ca nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venit. Soluțiile vor fi prezentate Federației Sanitas în cadrul unei întâlniri ce va avea loc miercuri, 2 mai. În lipsa unui document în baza căruia Federaţia Sanitas să poată evalua viabilitatea soluţiei, organizaţia noastră lasă deschise căile de dialog cu partea guvernamentală, dar continuă programul de proteste stabilit: 7 mai – grevă de avertisment; 11 mai – grevă generală. Vrem fapte, nu vorbe, deoarece în ultimul timp au fost multe promisiuni guvernamentale neonorate!”, spune Leonard Bărăscu, liderul Federației Sanitas.

Sanitas continuă cu greva de avertisment în 7 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProtestul de ieri a fost sprijinit de cealaltă federație reprezentativă, Solidaritatea Sanitară, care a desfășurat Protestul împotriva „creșterilor salariale” care reduc veniturile angajaților, prin acțiuni punctuale în spitale, în fața primăriilor și a consiliilor județene la care au participat personal medical și membri de sindicat, dar și prin alăturarea la mitingul Sanitas din București. În continuare, ambele federații continuă strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale din 11 mai. (C.I.)

Articolul precedentCum transformi distractia in profit
Articolul următorAsfalt, apă şi canalizare în comuna Vânători-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.