Primăria Vânători-Neamţ are în derulare mai multe proiecte, ce vor veni în sprijinul comunităţii, având la bază finanţări nerambursabile: “Extinderea reţelei publice de apă şi apă uzată în localităţile Lunca şi Nemţişor”,  “Modernizare reţea de drumuri de interes local”, “Poduri din beton armat”, “Realizare grupuri sanitare, extindere, consolidare şi montare paratrăznet şcoala Drehuţa” şi “Dotarea cu echipamente şi mobilier specific didactic, alte categorii de echipamente şi dotări independente pentru Grădiniţă S.A.M. cu program prelungit şi Şcoala Nr. 2 cu clasele I-VIII subordonate Liceului Tehnologic Arhimandrit Chiriac Nicolau”.

Proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare din satele Lunca şi Nemţişor , câştigat prin programul de finanţare FEADR, implică costuri totale de 1,867,530 de euro. Perioada derulării proiectului este 14.03.2017-14.03.2020. “Acum suntem în faza de evaluare, după care vom anunţa câştigătorul licitaţiei. Sperăm să nu ne prelungim cu termenul şi să dăm drumul la execuţia lucrărilor. La acest proiect, au fost iniţial 17 ofertanţi, iar acum au mai rămas 10 oferte valabile. S-au mai cerut documente justificative la ofertanţii de pe primele locuri. Comisia va stabili câştigătorul”, ne spune primarul Adriana Petrariu.

Proiectul de asfaltare a drumurilor din comună are o valoare de 1,200,587 de euro şi perioada de implementare 21.12.2017-21.12.2020. “Au mai rămas 4 ofertanţi şi le sunt analizate ofertele pentru tehnic şi pentru lucrări, după care vom analiza ofertele financiare. La acest proiect suntem în faza de evaluare. La proiectul cu şcoala Drehuţa, prin PNDL 2 cu o valoare de 120,284.56 de euro suntem în curs de execuţie a lucrărilor şi urmează să montăm paratrăznetul. La grădiniţa SAM, proiect câştigat tot prin PNDL 2 cu o valoare de 87,970.71 euro, trebuie să punem scara interioră cerută de ISU şi să montăm bucătăria. Suntem în faza de evaluare la acest proiect, la documentaţia de utilaje pentru bucătărie. Urmează sfinţirea grădiniţei, cât de curând”, a mai adăugat primarul comunei Vânători-Neamţ. (C.T. STURZU)

Articolul precedentSanitas continuă cu greva de avertisment în 7 mai
Articolul următorToți șefii de arme din Jandarmeria Română sunt la Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.