Sancțiuni dure pentru munca fără forme legale: ITM Neamț a dat 5 amenzi de 81.500 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectorii de muncă nemțeni au derulat controale la 211 angajatori din Neamț, în prima lună a acestui an și au aplicat amenzi de 132.000 lei la 15 dintre firme. Cele mai mari amenzi le-au primit 4 angajatori din comerț, construcții, depozite și lucrări de instalații electrice, unde au fost găsiți la lucru 5 persoane fără forme legale de angajare.

Două persoane prestau muncă în afara duratei timpului de muncă stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, o persoană presta muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, o persoană presta muncă în perioada în care are contractul individual de muncă suspendat şi o persoană presta muncă fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii”, a declarat Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Au fost verificate 120 de firme la care au fost constatate 133 de nereguli, sancționate cu 5 amenzi în valoare totală de 81.500 lei și 30 de avertismente contravenționale.

Alte 91 de firme au fost verificate în ce privește respectarea normelor de protecția muncii. La 82 de agenți economici au fost constatate abateri, iar pentru cele mai grave au fost aplicate 68 de avertismente și 10 amenzi în valoare de 50.500 lei, potrivit aceleiași surse.

C.I.

Articolul precedentA intrat cu tractorul într-o căruţă
Articolul următorBărbat în comă, după ce o placă de patru tone i-a zdrobit picioarele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.