reclama autocenter

Dan Gavril

Valul schimbărilor la indicații politice în învățământ continuă. Nu spunem că e bine, nu spunem că e rău, constatăm doar și intervenim doar acolo unde lucrurile sunt strigătoare la cer. Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, instituție cu rezultate cunoscute în timp, cu investiții deosebite, este condus, de un an de zile, de profesorul Dan Gavril, om cu merite în sportul nemțean și românesc. Directoratul lui Gavril, cunoscut pentru inflexibilitatea lui când e vorba de lucruri total neortodoxe, nu este pe placul unora care ar dori să se ”închidă” tacit cel puțin două probleme delicate: vreo trei piste de atletism acoperite și dispărute în neantul construcțiilor de case pe la marginea orașului și o sală de sport frumoasă, scumpă, recepționată, dar un pic neterminată.

La nivel de răutăți zvonistice scenariul arată cam așa: pentru locul de director se încălzește doamna Cătălina Popa, fiica fostului director al liceului, Cornel Popa și al fostei inspectoare de sport. Cel care a dat indicațiile pe linie partinică ar veni tot de pe linia Inspectoratului Școlar, este vorba despre un alt inspector de sport cunoscut, dl. Profesor Constantin Țapu, al cărui fiu este acum senator PNL, coleg cu domnul Ursărescu, șeful de la PNL, oameni cu putere de decizie la nivel de Neamț. Așa că, se zice că domnul prefect a fost însărcinat cu punerea în aplicare a schimbării. Evident, pentru a se masca un eventual scandal, se va cere prima data demisia de bună voie a directorilor și, dacă nu merg lucrurile cum se speră, se vor face antrenamente pentru demitere. În definitiv, delegațiile se pot revoca.  Problema, tot la nivel de zvon, este că cei doi oameni politici nu au nevoie de un scandal monstru, cum se prefigurează a fi, pe motive de sală de sport.

Varianta oficială a lucrurilor arată ca de obicei. Inspectorul  școlar  general Viorel Stan a tranșat rapid lucrurile: ”Nu pot să răspund la această întrebare!”, după care a continuat: ”Nu pot să răspund pentru că întrebarea este… pe surse!”. După care a dat totuși o declarație fermă: ”Nu este adevărat, dar ai grijă ce scrii, că nu știi ce nu este adevărat!”. Lucrurile fiind lămurite oficial, așteptăm scandalul. (Z.C.H.)

Articolul precedentVicepriministru Gabriel Oprea în Neamț
Articolul următorVlad Angheluță, profil de viitor subprefect

2 COMENTARII

  1. peste tot coruptie bravo nemteni ati ales doar interloppi si va meritati soarta judet plin de someri si pupii curiisti.

Comments are closed.