0:00

Salvarea bugetului: bacșișul va fi trecut pe nota de plată și impozitat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a reglementat natura bacșișului iar de anul viitor acesta va fi trecut pe nota de plată și va fi fiscalizat. Votul final a fost dat de Camera Deputaților, iar pentru ca normele să poată fi aplicate mai este nevoie de promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici din restaurant și baruri. Suma de bani oferită în plus nu poate fi mai mare de 15% din valoarea consumației.

Bacșișul de la client se evidențiază separat pe bonul fiscal, indiferent dacă plata se face cu cardul sau numerar, însă operatorii economici nu pot condiționa, sub nici o formă, prestarea de servicii de acordarea bacșișului. Sumele de bani astfel obținute se evidențiază în contabilitatea firmei și se distribuie integral salariaților.

(G. S.)

Foto: ultiworld.com

Articolul precedentUn șofer băut a provocat un accident în care a fost rănită o fetiță
Articolul următorRabla pentru electrocasnice, ultima șansă în 2022
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.