0:00

Salvare la limită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiViața unui bărbat de 34 de ani a fost salvată în extremis, după ce acesta a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. Un rol determinat în această operațiune l-a avut operatorul din dispecerat, un lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Totul s-a întâmplat pe 7 mai, la Icușești. Bărbatul a sunat la numărul de urgență și a amenințat că va merge în pădure, cu intenția de a-și lua viața.

„Contactul telefonic inițial a avut loc la ora 11:43, în timpul căruia a relatat că a încercat să-și pună capăt zilelor prin spânzurare, dar cureaua cu care s-a legat a cedat. Au urmat discuții lungi cu operatorul 112, iar în cele din urmă bărbatul a fost convins să aștepte echipajul de poliție, dezvăluind locația sa, o zonă împădurită, greu accesibilă”, anunță IPJ Neamț.

Când a fost găsit de anchetatori, bărbatul era în afara oricărui pericol și și-a exprimat dorința de a se întoarce la familie și copii, în Satu Mare. „Operatorul 112 a fost piatra de temelie în stabilirea unui canal de încredere cu bărbatul, oferindu-i un spațiu sigur și confortabil pentru a comunica despre gândurile și sentimentele sale. Prin empatie și profesionalism, acesta a reușit să îl convingă să aștepte ajutorul și să ofere informațiile necesare pentru a-l localiza rapid. Este important să subliniem că, în final, o viață a fost salvată. În spatele acestei intervenții a stat agent principal de poliție Loredana Axinte”, mai arată sursa citată. (G.S.; FOTO: IPJ Neamț)

Articolul precedentConcertul de lansare al albumului „Noi suntem boboci de floare”
Articolul următorFără închisoare pentru evaziune sub un milion de euro
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.