0:00

Salvare la limită: un militar de la ISU Neamț a resuscitat un bărbat căruia i se făcuse rău la cumpărături, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț s-a remarcat după ce, aflat în timpul liber, a reușit să salveze viața unui bărbat căruia i s-a făcut rău în timp ce era la cumpărături. S-a întâmplat pe 24 aprilie, în ultima sa zi de serviciu la ISU Neamț. Militarul a mers în oraș cu gândul să își cumpere cutii pentru a-și împacheta lucrurile deoarece urma să se mute la Bistrița, de unde este de loc.

Între rafturi a văzut o persoană căzută la pământ și a recunoscut rapid semnele afecțiunii, astfel că a început manevrele de resuscitare timp în care s-a solicitat ajutor la numărul unic de urgență 112, la scurt timp sosind un echipaj SMURD.

Victima, în vârstă de 83 de ani, a fost transportată în stare stabilă la spital și acum este în afara oricărui pericol. Noi nu credem că a fost noroc, ci doar destinul unui salvator care a trebuit să readucă pe cineva la viață. Și acest salvator este Dorin. Dorin are 27 de ani este pompier din anul 2023, luna aprilie, de când a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești. Lucrează la ISU Neamț, dar se va muta la Bistrița, acolo unde locuiește cu soția lui, și…cu fetița lor care se va naște în luna iulie! FELICITĂRI, SALVATORULE! FELICITĂRI, VIITORULE TĂTIC!”, se arată în postarea de pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (amănunte aici).

(G. S.)

Articolul precedentPrimarul Andrei Carabelea și președintele PNL Neamț, George Lazăr vin la Cafeaua de dimineață
Articolul următorCeremonie militară de Ziua Veteranilor de Război la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.