0:00

Ceremonie militară de Ziua Veteranilor de Război la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMilitarii garnizoanei Piatra Neamț anunță organizarea ceremoniei militare dedicată „Zilei Veteranilor de Război”. Manifestarea are loc pe 29 aprilie, cu începere de la ora 10:00, la Monumentul Eroilor din Primul război Mondial – Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț.

Programul ceremoniei cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor și se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă și a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

La ceremonie, se vor alătura militarilor membrii Gărzii Curții Domnești, coordonați de Asociația Profesorilor de Istorie Neamț (APIN), asociație de cultură parteneră a Cercului Militar Piatra Neamț.

Ziua de 29 aprilie a fost declarată „Ziua Veteranilor de Război” prin Hotărârea de Guvern nr.1222 din 10 octombrie 2007. La data de 29 aprilie 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenția Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostașilor care au luptat în acest război.

(G.S.)

Articolul precedentSalvare la limită: un militar de la ISU Neamț a resuscitat un bărbat căruia i se făcuse rău la cumpărături
Articolul următorMeteorologii anunță furtuni, grindină și ninsori la munte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.