pietricica turism
serbarile zapezii

Doar două maşini vor primi salvamontioştii nemţeni de la Consiliul Judeţean Neamţ, după ce, la sfârşitul anului trecut, Serviciul Salvamont a rămas fără întreg parcul auto, în urma unei furtuni puternice. Chiar şi această veste bună rămâne, totuşi, la stadiul de probabilitate, depinde cum va fi votat bugetul national, apoi cel judeţean. Conducerea Serviciului Salvamont se declară optimistă și spune că a rezolvat problema. Într-o oarecare măsură.

”Aşteptăm bugetul. Am făcut o cerere la departamentul pentru situaţii de urgenţă ca să mai prelungească împrumutul celor 2 maşini cu încă o lună. Firma de la Iaşi nu ne-a retras încă maşinile de teren. Aşteptăm să se aprobe bugetul naţional şi judeţean. O să supravieţium, că asta e menirea noastră”, a declarat Raul Papalicef.

Înaintea deschiderii sezonului de schi în staţiunea Durău, după o furtună puternică, un brad secular a zdrobit cele 4 maşini ale Salvamontului. Atunci a intervenit chiar dr. Raed Arafat pentru obţinerea, cu titlu de împrumut, a unor autospeciale. Acum, Consiliul Judeţean Neamţ va achiziţiona o autospecială şi, se pare, va plăti pentru repararea alteia. Raul Papalicef a completat: ”Nu ne ajung 2 maşini, însă este foarte bună şi această soluţie. O să încercăm să reparăm o altă maşină, care a fost distrusă în proporţie mai mică. O să o reparăm cu bani de la capitolul reparaţii. Numai să avem bugetul aprobat. Avem şi posturi noi aprobate în organigramă, însă nu pot fi scoate la concurs până nu avem  buget”. (Gianina Buftea)