iasi ateneuAteneul Tătărași în colaborare cu Școala „B. P. Hașdeu”, Primăria Iași, Astra Despărțământul Mihail Kogălniceanu, Cercul de artă plastică “N. N. Tonitza” și Colegiul Național de artă “Octav Băncilă” organizează expoziția de pictură, grafică și artă decorativă intitulată “Salonul de Arte Vizuale al elevilor”, ediția a VI-a, se precizează într-un comunicat de presă. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 12 octombrie 2014, ora 17.00 în sala Galeriile de Artă, etajul 1, de la Ateneul Tătărași și va fi prezentat de prof. univ. dr. Mihai Păstrăguș.

“Forma și culoarea sunt, simultan, subiecte de mare interes pentru artele vizuale – esența picturii, iar acest cuplu de valori, este și ceea ce descoperă copilul la contactul inevitabil cu lumea, iar azi, la prezentul salon, este dominanta valorică a expresiei. Atât pedagogii formatori de vizualitate artistică, dar și fidelii salonului, însoțiți de debutanți au performat în expresie artistică și au conferit evenimentului, intrat deja în tradiție, înălțime, popularitate cât și o autentică autoritate artistic”, a menționat prof. univ. dr. Mihai Păstrăguș.

“Aflat la cea de a VI a ediție, Salonul anual de arte vizuale al elevilor prilejuiește o nouă confirmare a potențialului creativ al copiilor de vârstă școlară. Cei peste 60 de participanți, cele peste 80 de lucrări oferă universul copilăriei, exprimă un fond de sensibilitate specifică, o reală preocupare pentru formă și culoare. Tematica plastică abordată include peisaje, portretistică interpretativă, compoziție abstractă sau narativă, stilizări decorative cu vibrante rezonanțe cromatice”, a spus şi prof. Mihai Zaiț, coordonatorul proiectului.

La vernisaj va fi prezentat un moment artistic susținut de elevii Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași, prof. coordonator Nina Munteanu.

Lucrările pot fi admirate de public în perioada 7-20 octombrie 2014, în intervalul orar 8.00-20.00. Intrarea este liberă.

Acest eveniment face parte din proiectul “Sărbătorile Iașilor” 2015. (ZCH NEWS)

Articolul precedentJandarmii şi legile făcute pentru a fi încălcate
Articolul următorFetiţă accidentată de o biciclistă pe trecerea de pietoni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.