salon-arta-naivaCentrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț organizează, în perioada 7-21 octombrie, la Galeria “ERA” din cadrul Hotelului Central Plaza, cea de a II-a ediție a Salonului de Artă Naivă “Neculai Popa”, anunţă instituţia de cultură pe pagina de Facebook. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 7 octombrie, de la ora 13:00.

Pe simeze vor fi prezente lucrări ale celor mai importanți și reprezentativi artiști naivi din România: Ana Boța – Alba, Calistrat Robu – Iași, Adina Bobu – Brăila, Monica Păcurar – Sălaj, Cristian Bădilă – Prahova, Elena Harja – Mureș, Radu Gheorghe – Galați, Nicolae Șerban – Maramureș, Orsz Margarit – Mureș, Viorica Farcaș – Caraș-Severin, Ioana Gheorghiu – Galați, Costel Iftinchi – Iași și Catinca Popescu, Maria Margoș, Valentina Porțan, Gheorghe Parascan, Gheorghe Clit, cu toții din Bacău.

În cadrul Salonului, vor fi expuse și o parte a lucrărilor realizate de Neculai Popa din Târpești, cel mai important artist naiv al județului Neamț. Salonul de Artă Naivă de la Piatra-Neamț este organizat în parteneriat cu Revista “Galeria Naivă” din Iași și Asocația “Era” din Piatra-Neamț. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)