Cine a trecut în jurul orei 17,15 pe strada Ştefan cel Mare, prin dreptul Colegiului forestier putea crede că e vreo ameninţare cu bombă la „Ultimul drum” cum e supranumit singurul magazin din zonă. Vreo patru echipaje de poliţie, lume adunată pe ambele părţi ale străzii, o tânără în lacrimi tremurând toată şi un bărbat care o certa: „Nu se poate aşa ceva, pe trecerea pentru pietoni? Eu nu-s din ăla să fac scandal, dar nici măcar la trecere nu puteţi fi atentă?”. Tânăra, căreia tocmai îi comunicase sec un poliţist „cu tine n-am ce discuta aici, vii la sediu”, încerca să se scuze că s-a întors doar o clipă să vadă ce face copilul în spate şi „atunci s-a întâmplat”. O doamnă între două vârste, şi ea cu un copil mic în braţe, probabil un nepot, a spus că femeia lovită era rănită la cap dar conştientă şi poate n-are nimic grav. „Nimeni n-a vrut, se mai întâmplă”. „Dar pe trecere? Chiar aşa?”, a reluat întrebarea bărbatul supărat, fiul victimei după cum avea să precizeze imediat.

Şi când lucrurile păreau să se lămurească (măsurătorile făcute, victima dusă la spital, conducătoarea auto la audieri şi oamenii pe la casele lor) apare o autoutilitară care voia să vireze dreapta spre Dragoş Vodă, loc în care erau două dintre maşinile de poliţie, deci nu încăpea. Şoferului i se face semn să înainteze. Pleacă nervos de pe loc, cu scrâşnet de roţi. Şi opreşte câţiva metri mai încolo să vadă ce s-a întâmplat de nu poate s-o ia pe unde-i este drumul. E întâmpinat de poliţiştul care dirija circulaţia. „Bă, da tu eşti sănătos la cap? Pleci cu scârţâit de roţi, cu atâţia poliţişti de faţă? Te duc la evaluare psihologică. E chestie de respect. Ai încurcat-o cu mine!”.

Din datele oficiale oferite de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ rezultă că o tânără de 28 de ani din Piatra-Neamţ, care conducea un autoturism spre biserică a accidentat o femeie de 66 de ani, care voia să traverseze pe trecerea pentru pietoni. Victima nu este rănită grav, iar conducătoarea auto a fost testată şi a rezultat că nu consumase alcool. Ea va fi cercetată pentru vătămare coporală din culpă.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentSalonul de Artă Naivă, ediţia a II-a, la Piatra Neamţ
Articolul următorMoarte cumplită: înecat în hazna
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.