0:00

Săli de clasă și săli de sport de închiriat la 18 școli din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu excepția Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” și a Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (foto, pagina oficială de facebook a liceului), toate celelalte 18 școli din municipiul Piatra-Neamț vor să scoată la închiriat spațiile excedentare. Asta înseamnă nu doar săli și terenuri de sport, ci și săli de clasă, laboratoare. Valorificarea acestor spații aduce bani în plus pentru școli, dar și pentru primărie, proprietarul de drept.

Cele mai multe școli caută chiriași pentru perioada de după cursuri, iar unele doar pentru câteva ore pe săptămână. Altele au chiriași de ani de zile și acum trebuie să prelungească contractele la noile tarife. Situația tuturor spațiilor disponibile în școli pentru închiriere se află în mapa de ședință a consilierilor municipali, care o vor dezbate în ședința ordinară de joi, 30 martie.

De ingeniozitatea fiecărui director de școală în a gestiona spațiile instituției depinde dacă se adună mai mulți bani pentru funcționare și nu doar din scoaterea la licitație publică a spațiilor. Există și varianta închirierii temporare a spațiilor interioare contra unei taxe ce se încasează direct de școală, variantă ce permite condiții flexibile, inclusiv pentru propriile activități extrașcolare ale unității de învățământ.

Rămâne de văzut și la ce prețuri sunt ofertate toate spațiile utilizabile, tarifele urmând a fi cel puțin indexate cu rata inflației.

C.I.

Articolul precedentPietrenii plătesc, din nou, taxă edilitară
Articolul următorFOTO. Un vârstnic este căutat de poliție fiindcă a furat 2.000 lei dintr-un bancomat