Salariile profesorilor, stabilite de elevi și profesori?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlanul de guvernare al USR în domeniul educației depășește orice închipuire! În plin colaps în acest domeniu, un experiment ratat îi mai lipsește învățământului românesc.

Printre cei care trag un semnal de alarmă se numără profesoara Florentina Moise, candidat al PSD la Senatul României.

„Dragii mei, iată cum vor cei de la USR să guverneze! Vor să introducă «un sistem de evaluare a cadrelor didactice de către părinți și elevi și condiționarea unui procent al salariului în funcție de rezultatele evaluării».

Cu alte cuvinte, dacă un elev ia notă mică sau dacă un părinte are o nemulțumire, profesorul evaluat pleacă acasă cu bani mai puțini…

Eu susțin dreptul părintelui și al elevului de a face parte din consiliile de administrație ale inspectoratelor școlare. Susțin implicarea în mai buna gospodărire a școlilor. Dar… să îmi fie cu iertare, nu sunt de acord să tai din salariu unui cadru didactic doar pentru că așa vede USR «reforma» în educație.

Și mai sunt și alte idei useriste: ore de citit cu voce tare la clasele primare și grădiniță, profesorul are nevoie de mentorat, psihologii școlari trebuie să țină ore de dezvoltare personală, calificative în loc de note la desen, muzică și sport sau școală de vară în loc de vacanță de vară…

Deci… zic să aveți grijă ce votați!“, a declarat profesoara Florentina Moise, candidat al PSD Neamț la Senatul României.

Social-democrații, în perioada în care s-au aflat la guvernare, au susținut educația prin măsuri concrete, fiind conștienți de importanța acestui domeniu și de faptul că o societate fără oameni pregătiți nu poate funcționa în cele mai bune condiții.

„România trebuie să scape de liberali. Asta putem face la alegerile de pe 6 decembrie, când prin votul cetățenilor putem schimba destinul țării.

Programul de Guvernare al PSD vizează asigurarea accesului echitabil la educație, susținerea capitalului uman din acest domeniu și participarea cadrelor didactice, a elevilor și părinților la guvernanța unităților de învățământ.

Concret, ne propunem să mărim salariile profesorilor și sporul pentru predare în mediul rural de la 3% la 15%. Vrem să creștem bursele pentru elevi – sociale, de merit, de studiu și de performanță – astfel încât niciuna să nu aibă o valoare mai mică de 450 de lei pe lună. De asemenea, vom lansa Programul Național «Școala cu program prelungit», astfel că elevii vor putea sta la școlile din program până la ora 16, își vor putea face temele sub supravegherea unui cadru didactic de specialitate și vor putea primi o masă caldă“, a mai spus Florentina Moise.

Articolul precedentÎncă un pacient din ATI Piatra-Neamț a murit la Spitalul Modular Lețcani
Articolul următor440 de copii abuzați în Neamț, 23 dintre ei au fost agresați sexual
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.