Salariile personalului din justiție vor cunoaște cele mai mici majorări dintre funcționarii publici, conform proiectului legii salarizării unitare. Dacă în domeniile sănătate și educație se poate vorbi despre cel puțin dublări ale salariilor, în justiție creșterile sunt, procentual vorbind, mai mici. Asta și din cauza faptului că în acest domeniu salariile erau considerabil mai mari decât în alte sectoare publice.

Un procuror stagiar câștigă în prezent aproximativ 5.400 lei și, conform proiectului legii salarizării unitare, ar urma să ajungă la aproape 6.000 lei până în anul 2022. Judecătorii stagiari sunt în prezent recompensați cu același salariu ca procurorii stagiari, dar acest lucru s-ar schimba dacă proiectul de lege va fi aprobat, un judecător stagiar în 2022 urmând să câștige 6.800 de lei. Un procuror cu vechime maximă la nivel de judecătorie ar urma să câștige, în 2022, 13.600 lei, exact același salariu ca un profesor universitar. Un judecător la același nivel și experiență ar urma să primească 14.258 lei.

Un grefier debutant ar urma să primească aproximativ 2.800 lei în anul 2020, în timp ce un grefier gradul I, cu experiență maximă, ar avea un salariu brut de aproape 6.800 lei în 2020.(ZCH NEWS)

Articolul precedentPNL Piatra Neamț (se) plânge că PSD nu-l lasă să conducă orașul
Articolul următorISJ Neamţ: Numiri de directori în 4 şcoli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.